Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Utkání o výhodu. Třinec v pátém semifinále hostí Spartu

Praha - Za vyrovnaného stavu 2:2 na zápasy se v Třinci odehraje pátá bitva Ocelářů s pražskou Spartou, jež bude v semifinále hokejové extraligy zároveň soubojem o mečbol. Oba soupeři zatím ctí rčení "můj dům - můj hrad", ale zatímco Slezanům by takový scénář vyhovoval až do konce série, pro Spartu by to bylo málo, neboť výhoda domácího prostředí zůstává na straně soupeře a vítěze základní části. Studio Buly - hokej živě začíná v 16:00, utkání Třinec - Sparta sledujte od 16:20 na programu ČT sport a našem webu.

Strkanice v utkání Sparta - Třinec
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Třinečtí zasypali Spartu ve dvou úvodních domácích duelech celkem 11 góly, v odvetách v metropoli však skórovali vždy pouze jedenkrát. "Musíme se tlačit ještě více do brány. Ve čtvrtek to bylo už o něco lepší než ve středu, měli jsme těch šancí více, jen se nám nepodařilo je proměnit. Určitě uděláme některé změny," uvedl asistent trenéra Václav Varaďa.

Hlavně v utkání číslo čtyři se zdálo, že se na obou mužstvech začíná projevovat náročnost série a ubývající síly. "Je to možné, ale já myslím, že naši hráči jsou na to dobře trénovaní a s vidinou možnosti postupu do finále jde ta únava stranou. Bude nás navíc hnát bouřlivé publikum a na tu atmosféru se těšíme," prohlásil Varaďa.

"Hrajeme de facto na dva vítězné zápasy a začínáme doma. Věřím, že to tam bude jiné a pomůže nám výhoda domácího prostředí," řekl útočník Jiří Polanský. Zda bude stejně jako v posledním duelu chytat Hamerlík, nebo Hrubec, nechtěl Varaďa prozradit. "Nasazení Hamerlíka nebylo žádnou zkouškou, je to ostřílený harcovník, vyhrál Třinci titul. Bude určitě na soupisce, ale kdo nastoupí od začátku na led, to ještě nevíme," odmítl Varaďa odkrýt karty.

Sparta může čerpat velkou psychickou sílu z toho, že se jí doma podařilo vyrovnat sérii ze stavu 0:2 na 2:2. Pražané však tuší, že vyhráno tím nemají, neboť Třinec jen tak něco nevykolejí. "Oni mají opravdu silný tým. Je to hodně vyrovnané, rozhodují maličkosti a detaily. Je to naprosto otevřené pro oba soupeře. Série je to zatím parádní, což se ovšem očekávalo už dopředu," poznamenal kouč Josef Jandač.

"Je konec sezony, každý je unavený, ale na to nemůže nikdo hledět. Po těch domácích zápasech cítíme tu vnitřní sílu, ale také víme o síle Třince, takže je třeba zůstat nohama na zemi," prohlásil hrdina Pražanů v domácích vystoupeních Jaroslav Hlinka. "Je to teď pro oba stejné a otevřené, jen Třinec bude mít výhodu domácího prostředí. My tam hlavně nesmíme dostat tolik gólů, ale pojedeme tam určitě vyhrát," doplnil odhodlaně útočník Petr Kumstát.

Otazník visí nad startem kapitána Rolinka, jenž s krvavým zraněním na hlavě musel po faulu Milana Doudery odstoupit ze hry v závěru čtvrtého zápasu. "Rozhodne se v sobotu. Cestuje s námi do Třince a uvidíme, jak na tom bude před zápasem," nastínil asistent trenéra Zdeněk Moták.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články