Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Káňa: Obranná hra Litvínova není tak dobrá, jako útočná

Litvínov - Špatný vstup do utkání a jen jedna vstřelená branka při náporu ve druhé třetině byly podle útočníka Jana Káni hlavními důvody, proč Kometa Brno prohrála úvodní semifinále play-off extraligy na ledě Litvínova.

Tomáš Vondráček a Jan Káňa
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Čekali jsme, že Litvínov na nás nastoupí, což se stalo. Navíc dostali dvě rychlé přesilovky. Oni byli hladoví, lidi na zdejším malém stadionu je ženou. My jsme se z toho ale dostali a ve druhé třetině jsme je pomalu nepustili z pásma. Kdybychom dali na 2:2, tak to dopadlo jinak," řekl Káňa, který ve 26. minutě snížil na 1:2 z pohledu Komety.

Káňa využil forčeking Leoše Čermáka a Jana Hanzlíka. "Hanzi šel napadat rovnou z trestné (lavice) a bek jen odhodil puk. Leoš mi to sklepl zpět a já jsem to na kruhu zkusil. Vyšlo to," řekl Káňa ke svému gólu. Jeho střela byla výstavní. "Někdy to tak vyjde. Mířil jsem tam. Někdy to tak sedne," uvedl Káňa.

"Dostal jsem ji až 15 minut před zápasem, takže jsem z toho byl trochu rozladěný. Jen tak tak jsem si ji stihl seštelovat. Snad mi ale přinese štěstí" řekl. Nadšený z ní nebyl také proto, že ve čtvrtfinále skončil v této statistice až třetí. Jiří Kučný a Jiří Marušák ale do semifinále nepostoupili. V závěru Kometa přitvrdila a na ledě se jiskřilo. "Konec byl vyhrocený spíše proto, že tam bylo pár sporných zákroků, které se nám nelíbily. Emoce v nás byly. Když se to začalo žďuchat, tak v play-off nesmí nikdo uhnout," uvedl Káňa.

Série pokračuje v pátek, kdy si Brno chce na úvod dát pozor. "Musíme do toho jít s čistou hlavou. Jeli jsme si sem pro bod a ten pořád máme ve hře, takže doufáme, že se nám to v pátek podaří," řekl Káňa, který věří, že Kometa zná recept na úspěch proti Litvínovu.

"Ta jejich obranná hra není tak dobrá jako útočná. Dnešní druhá třetina byla podle našich představ. Aktivně jsme je napadali, měli jsme spoustu šancí. Škoda, že se ujala jen jedna," řekl Káňa. Se silami prý Brno, které přešlo ve čtvrtfinále přes Zlín až v sedmi zápasech, problém nemá. "Řekl bych, že to bylo dobré. Ještě na konci jsme se vyždímali a měli pár šancí. V sérii určitě silově horší nebudeme," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články