Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Silné týmy začínají. Litvínov i Třinec startují své série

Praha Vyřazovací část extraligy začíná pro nejsilnější celky základní části, Třinec a Litvínov. Prvně jmenované čeká série s Mladou Boleslaví, která se do play-off podívá vůbec poprvé. Litvínov ve svém utkání poté přivítá Pardubice, jež na úvod vyřazovacích bojů porazily Vítkovice. Přímý přenos utkání Litvínov - Pardubice sledujte od 18:20 exkluzivně na webu ČT sport, od 18:55 poté i na ČT sport a webu.

Litvínov - Pardubice

Litvínov končil základní část na vítězné vlně, když v šesti posledních kolech vůbec nezakolísal. Osud mu do cesty postavil Pardubice. "Zcela upřímně říkám, že když jsem se dozvěděl soupeře, vůbec nic to se mnou nedělalo. Bylo mi to úplně jedno, protože v této fázi jsou stejně soupeři tak kvalitní a vyrovnaní...," vysvětlil svůj postoj asistent trenéra Miloslav Hořava.

Miloslav Hořava: "Pro nás to bude hodně těžký zápas. Nechceme být alibisté, ale je jasné, že teď hlavně musíme zase naskočit do zápasového tempa. To vám žádný trénink nenahradí a i na tréninku už bylo na hráčích vidět, že jim zápasy chybí. Určitě si nelze myslet, že to bude nějaký ofenzivní festival."

Pardubičtí jsou naopak již rozehraní z předkola. "Jsme rozehranější, ale tu rozehranost musíme ukázat na ledě," zdůraznil asistent trenéra Miloš Říha mladší. "V dnešním hokeji platí na jakéhokoliv soupeře dobrá obrana středního a obranného pásma. Z toho budeme vycházet, to je nejdůležitější. I když Litvínov je do obrany jasně organizovaný a čitelný, pořád si myslím, že je to spíše ofenzivní mužstvo s ohledem na individuality, která tam mají. Strašně důležité bude, jak v klíčových okamžicích zareagují na obou stranách klíčoví hráči," přemítal.

Východočeši vyrazili k utkání s denním předstihem, zatím však ještě nemají úplně jasno ohledně sestavy. "Nejsme stoprocentní; cestujeme všichni, ale je tam zatím hodně otazníků," připustil Říha.

Třinec - Mladá Boleslav

Třinec stojí před výzvou dokázat, že prvenství v základní části nemusí být v play-off nevýhodou. Oceláři jsou ostatně posledním extraligovým celkem, který v roce 2011 dokázal vyhrát obě části soutěže. Před čtvrtfinálovou sérií s nováčkem navíc Slezané mají v hlavách i poměrně čerstvé memento z posledního vzájemného utkání, které ve Werk Aréně skončilo jejich překvapivou porážkou 2:5.

"Tým Mladé Boleslavi je ve své současné formě velmi těžkým soupeřem, všichni hráči hrají v až neskutečné euforii. Hlavní zbraní jsou rychlé protiútoky, nebezpečné přesilové hry, obrana je dobře organizovaná a velmi urputná. To dělá z Boleslavi velmi nepříjemného soupeře," řekl třinecký trenér Jiří Kalous.

Třinec vytáhne do play-off takřka v plné zbroji. Během dvanáctidenní pauzy opustily marodku všechny opory včetně Irgla, Polanského či Adamského a zůstal na ní pouze dlouhodobě zraněný Rufer.

František Výborný, trenér Mladé Boleslavi: "Jdeme na Třinec, který má před sebou jediný cíl, jímž je titul. Jednoduché to nebude, ale my se budeme snažit jim to maximálně ztížit. Je to dobré i pro mladé hráče, kteří play-off extraligy nikdy nezažili, že se trošku otrkají. A čeká je velká zkušenost, protože budou hrát sérii proti nejlepšímu týmu základní části. Co více si přát."

"Třinec má asi nejlepší mužstvo v lize. My jsme rádi, že fanouškům nabídneme minimálně dva zápasy čtvrtfinále a budeme se je snažit potrápit a minimálně alespoň jeden zápas vyhrát," doplnil kapitán týmu David Výborný. "Šance Třince jsou určitě větší, my si to ale užijeme a teď už nemáme vůbec co ztratit. Plzeň jsme také chtěli potrápit a podařilo se nám přes ní postoupit," pousmál se čtyřicetiletý útočník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články