Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Chomutov ve druhém domácím zápase semifinále hostí Jihlavu

Chomutov – Hokejisté Chomutova udělali první úspěšný semifinálový krok směrem k baráži, která je pro Piráty jasným cílem. Ve včerejším prvním duelu série porazili bez větších problémů Jihlavu 4:2, přestože v úvodu zápasu prohrávali. Pro klidnou cestu na Vysočinu však potřebují získat i druhý domácí zápas. Utkání Chomutov – Jihlava sledujte živě od 17:30 na programu ČT sport a našem webu.

Jihlava - Chomutov
zdroj: isifa/MAFRA autor: Petr Lemberk

Jasný vítěz základní části první ligy Chomutov je logickým semifinálovým favoritem. Avšak ve čtvrtfinále se nevyvaroval mnoha chyb zejména v obranné činnosti a překvapivě s bývalým rivalem z Ústí nad Labem dvakrát ztratil zápas – navíc v domácím prostředí. Marodkou zdecimovaný, avšak velmi bojovný Slovan těžil zejména z užšího hřiště Pirátů a nátlakovou hrou dělal jasnému favoritovi značné problémy.

Ostrá hra, maření chomutovské kombinace a trpělivé čekání na příležitosti jsou cestou i pro Jihlavu. Dukla však musí skousnout únavu z vysilující čtvrtfinálové série s Kladnem, ve které za stavu 2:2 na zápasy ztratila v prodloužení domácí zápas a ocitla se ve velmi nevýhodné situaci. Z hrozby vyřazení se však nakonec po těsných výhrách v Kladně a na domácím ledě v sedmém zápase série probojovala až do přímého souboje o baráž.

První vzájemný duel Chomutova a Jihlavy začal lépe celek z Vysočiny, avšak Piráti rychle prokázali herní převahu a už v první třetině průběžný stav otočili ve svůj prospěch. Navíc se mohli spolehnout na brankáře Hanuljaka, díky kterému přežili kritický úvod druhé dvacetiminutovky, aby nakonec dalšími dvěma góly v podstatě rozhodli zápas. Druhá branka hostů ve třetí třetině již nic neřešila, a tak Chomutov v sérii vede po výhře 4:2.

"Piráti jsou o krok před námi a my jsme jim to ulehčili. Myslím, že jsme odehráli velmi špatné utkání bez pohybu a agresivity. Proto vedou 1:0," konstatoval po prvním duelu jihlavský asistent František Zeman. "Takhle jednoduché to nebude. Jsme rádi, že jsme si vyzkoušeli Ústí. Tam jsme taky vedli 1:0 a mysleli si, že to půjde samo. O to jsme poučenější," dodal jeho chomutovský protějšek Aleš Totter.

Zdroj
ČT sport, piratichomutov.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články