Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Trochu jsem vlčil, ale kondiční trenér mi pomohl, smál se po gólu Ton

Brno – Devět zápasů. Přesně tak dlouho musel Petr Ton čekat, než se znovu v dresu Komety zapsal mezi střelce. Svůj gólový půst ukončil proti Slavii a právě jeho branka se nakonec při výhře Brna 5:2 stala vítěznou. Zkušeného kanonýra ukončení černé série potěšilo, ale přiznal, že si z toho přehnaně těžkou hlavu nedělal.

Petr Ton slaví se svými spoluhráči z Brna vstřelenou branku
zdroj: ČTK autor: Zehl Igor

"Nehrotil jsem situaci. Kometa je stále v horní polovině tabulky. Bodujeme. Spíše mě limitovaly nevyužité šance v přesilovkách, kdy jsme mohli získat tři body," uvedl Ton, který před utkáním obdržel od vedení klubu dres s číslem 900. Tolikátý zápas odehrál v minulém kole v Mladé Boleslavi v české extralize. K tomu si připsal další tři stovky zápasů ve finské lize.

"Nacházím proto z pohledu mých 23 odehraných sezon více pozitivních věcí, než to, že jsem nedal delší dobu branku," vysvětlil. Přesto připomněl, že jej například mrzelo v minulém kole v Mladé Boleslavi šest minut před koncem neproměněné trestné střílení.

"Po takovém utkání jsem trochu frustrovaný. Druhý den na tréninku jsem se z toho dostal," usmál se Ton, který uvítal návrat kanadského kondičního trenéra Brňanů Normanda Lacombea, jenž si na tři týdny odskočil domů do zámoří. A Ton při jeho absenci vypadl ze střelecké pohody.

"Zase na mě začal dohlížet, neboť jsem trochu vlčil. Nyní začneme více spolupracovat mimo led. Lacombe se těmto mým slovům smál. Odpověděl jsem, že mu věřím a zase branku dám. A vyšlo to," zdůraznil Ton.

"Viděli jsme na videu, že v Třinci vyrovnala Slavia těsně před koncem první třetiny na 1:1. Tyto zápasy jsou ošidné a víme, že série proher Slavie musí jednou skončit. Včas jsme zapnuli. Důležitý byl vyrovnávací gól do šatny na konci druhé třetiny," tvrdí Ton.

Duel proti Slavii pro něj vždy znamená z období, kdy ještě oblékal dres Sparty, připomenutí derby. I proto jej otočení průběhu zápasu a konečné vítězství Komety potěšilo. Na druhé straně přiznal, že Slavii její současnou pozici nepřeje. "Mám ve Slavii plno známých. S Jardou Bednářem jsem hrával ve Finsku. Dokážu se vžít do jejich pocitů. Slavia to bude mít hodně těžké," předpověděl Ton.

Je nám líto, video expirovalo.
Ton po zápase se Slavií: Snad teď nastartuju zase dobrou sérii
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články