Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vedoucí celek Plzně klopýtl na ledě Vítkovic

Ostrava - Sérii vítězství hokejistů Plzně překazil celek Vítkovic, který po heroickém výkonu zvítězil v poměru 4:1. Zejména v úvodních dvou třetinách Vítkovice vyvinuly drtivý tlak, na který sebevědomí hráči Plzně nedokázali odpovědět. Již v polovině utkání Vítkovice vedli o čtyři góly. Hosté už stihly pouze upravit výsledek. Pro tým Plzně znamená porážka na ledě Vítkovic první ztrátu v sezóně.

Utkání Vítkovice - Plzeň
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Výběr Aloise Hadamczika měl od začátku výraznou převahu a nic na tom nezměnil ani fakt, že proti němu stál statisticky nejlepší útok extraligy. Domácí vnutili svému protivníkovi důraz a agresivní hru, na což Plzeň dokázala reagovat pouze fauly. Hned druhou přesilovku využil po 16 sekundách Ujčík a prvním gólem v sezoně umocnil vítkovický rozjezd. Na elitní formaci západočechů kouč Vítkovic nasadil obrannou pětici, která dokázala plzeňský útok otupit.

Domácím naopak vycházelo, na co sáhli. Další přesilovku zužitkoval ve 24. minutě obránce Stehlík, který si sjel na Petrovického pas před Málka a bez přípravy po ledě nezaváhal. A Vítkovice už nebyly k zastavení. Sotva z trestné lavice naskočil Krenželok, rozebral v páru s Burgerem plzeňské zadní řady a vítkovický centr si rychlou stahovačkou vychutnal Málka potřetí.

Plzeňský gólman vydržel za přetíženou obranou snášet útrapy už jen další tři minuty: po další ukázkové spolupráci Ujčíka se Svačinou již putoval na střídačku. V závěru Vítkovičtí najeli na úspornější program. Polevili v disciplíně a dali soupeři i minutovou výhodu hry v pěti proti třem, ale v době plzeňského tlaku se několika výbornými zákroky vyznamenal Štěpánek. Nulu přesto neuhájil; šest minut před koncem ho po parádním sólu bekhendem přelstil Vampola.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články