Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Brno vyzrálo na Hradec díky gólům Tona a Koreise

Brno - Kometa Brno porazila Hradec Králové 2:1 a připsala si pošesté z posledních sedmi utkání plný bodový zisk. Na úvodní trefu Petra Tona sice za hosty odpověděl Lukáš Vantuch, ale ve 26. minutě nakonec rozhodl Jakub Koreis.

Kometa Brno - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Zehl Igor

Hosté zvolili v úvodu zápasu opatrnou taktiku, dobře bránili střední pásmo a soupeře nepouštěli do vyložených střeleckých příležitosti. Trenér Draisaitl postavil do branky Kacetla, který si připsal teprve čtvrtý extraligový start v této sezoně a do branky Mountfieldu se vrátil po šestitýdenní přestávce.

Záměr udržet čisté konto Hradci dlouho nevydržel. V osmé minutě po kombinaci Němce s Hruškou prostřelil Kacetla bekendem nejlepší extraligový střelec Ton. Ve druhé třetině vsadil Mountfield na útočnější pojetí hry. Vedle zvýšeného důrazu hosté zpřesnili kombinace. Ve 21. minutě se po Kudrnově střele kotouč odrazil od tyčky a o dvě minuty později Vantuch vyrovnal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno - Hradec Králové

Hra dostala spád, Kometě k převaze dopomáhala častá vyloučení soupeře. V přesilovkách ale postrádali domácí hokejisté lepší střeleckou produktivitu. V součtu hráli více než dvě minuty dokonce v pěti proti třem, zdlouhavou kombinační hrou ale brankáře Kacetla příliš neprověřili. Tlak Komety však zúročil ve 26. minutě útočník Koreis druhým gólem. O minutu později propásl možnost srovnat skóre Mertl, před nímž se otevřela zcela prázdná branka. V poslední chvíli stačil Čiliak vyrazit brankářskou holí kotouč na tyčku.

I když měli Brňané i ve třetí třetině územní převahu, na dobře chytajícího Kacetla nevyzráli. Hradec se ještě v závěr pokoušel o vyrovnání, křečovitě bránící Kometa už těsné vítězství uhájila.

HC Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové 2:1 (1:0, 1:1, 0:0).

Branky a nahrávky: 8. Ton (V. Němec, J. Hruška), 26. Koreis (Hanzlík, Honejsek) - 23. Vantuch (Frühauf, P. Beránek). Rozhodčí: Hribik, Polák - Kis, Lučan. Vyloučení: 5:9. Bez využití. Diváci: 7200 (vyprodáno).

Kometa Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Dlapa, Hájek - Ton, V. Němec, J. Hruška - Honejsek, L. Čermák, J. Káňa II - Vondráček, Koreis, Burian - P. Mrázek, Ostřížek, Dočekal. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vydarený, Slovák, Dietz, Frühauf, P. Mikuš - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Kukumberg, Červený - P. Beránek, Tvrdík, Vantuch - Kovářů, Troliga, Nedvídek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Karel Beran (Brno): "Zápas byl vyrovnaný. Musím pochválit celý tým za bojovnost. Důležité bylo, že jsme zvládli všechna naše oslabení. O výsledku rozhodla jedna situace, kdy jsme dobře vystřídali. V závěru nás podržel brankář Marek Čiliak, který má velký podíl na úspěchu. Jsme rádi, že jsme v utkání o čtvrté místo naplno bodovali. Asi nám také pomohla po předcházejícím náročném programu páteční přestávka kvůli odloženému zápasu na Slavii. Hráči si odpočinuli, byli nabuzení na hokej. V poslední době se nám nedaří přesilovky, zejména ve hře pět na tři. Musíme si tuto slabinu rozebrat."

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Je trochu škoda, když ve vyrovnaném utkání prohrajeme kvůli jednomu špatnému střídání. Mrzí mě to, když úspěšně odehrajeme spoustu minut v oslabení tři na pět a čtyři na pět. Z těchto kritických situací se vymotáme. A potom po zbytečné chybě prohrajeme o jedinou branku. Hokej je hodně vyrovnaný a rozhodují právě takové maličkosti. Za výkon, který jsme odvedli, jsme mohli na nějaký bodík dosáhnout. Brankář Kacetl, který nastoupil po dlouhé přestávce, chytal výborně. Byl naším nejlepším hráčem, což potvrdil i svými zákroky při našem oslabení."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články