Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Edmonton je znovu poraženým, tentokrát nestačil na Nashville

New York - Edmonton prohrál na ledě Nashvillu 0:1 v prodloužení a připsal si už osmou porážku v řadě. Rozhodující gól utkání zařídil v 64. minutě nejproduktivnější nováček sezony Filip Forsberg.

Radost hráčů Nashvillu
zdroj: ČTK/AP autor: Mark Humphrey

První hvězdou večera byl ale vyhlášen brankář Pekka Rinne, jenž vychytal druhé čisté konto v sezoně. Dvaatřicetiletý finský gólman zlikvidoval všech 37 střel Oilers, včetně trestného střílení v první minutě prodloužení, kdy na něho nevyzrál Jordan Eberle. Jeho protějšek Viktor Fash čelil jen 24 střeleckým pokusům.

Predators tak potvrdili dominanci na domácím ledě a díky vítězství se navíc osamostatnili na prvním místě tabulky Centrální divize, kde mají dvoubodový náskok před St. Louis. "Je důležité, že jsme získali dva body v zápase, v němž jsme dvě třetiny nepodávali zrovna nejlepší výkon," prohlásil Forsberg. "Myslím, že až ve třetí třetině jsme začali hrát naši hru a zlepšili jsme se. Je to pro nás cenné vítězství," dodal Forsberg.

"Je těžké strávit tuhle porážku, protože jsme dnes na ledě nechali všechno a byli jsme lepší," litoval naopak trenér Dallas Eakins. "Moji hráči dnes tvrdě bojovali, navíc proti soupeři, který je možná nejpracovitějším týmem, na který jsme letos narazili. Myslím, že jsme dokázali narušit jejich morálku, a je proto těžké přijmout po takovém utkání porážku," dodal Eakins.

Nashville - Edmonton 1:0 v prodl.

Branka: 64. Forsberg. Střely na branku: 25:37. Diváci: 17.113. Hvězdy zápasu: 1. Rinne, 2. Forsberg (oba Nashville), 3. Fasth (Edmonton).


Zdroj
ČT sport, ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články