Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Klepiš o návratu na slávistický led: Chtěl jsem se ukázat

Praha - Útočník Jakub Klepiš si mohl po návratu do extraligy v dresu Třince vychutnat zápas na ledě mateřské Slavie. V něm předvedl, že má do kombinační hry po odchodu ze švédského Färjestadu velkou chuť, a přispěl třemi body za gól a dvě asistence k vítězství 6:2.

Jakub Klepiš
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Klepiš poprvé za Oceláře nastoupil při domácí prohře s Brnem 2:3, v němž gólem stanovil konečný výsledek. Nyní ukázal, že rychle zapadl do přesilovkové souhry Ocelářů. "Nějaké šance a hezké kombinace tam byly. Nebyl čas na nějaké nácviky, v Třinci jsou všichni hráči zkušení. Myslím, že se to bude ještě zlepšovat," podotkl.

  • "Asi bych lhal, kdybych říkal, že jsem nechtěl vyhrát. Měl jsem v podvědomí, že jsem tady hrál. Chtěl jsem se ukázat a jsem rád, že jsme vyhráli a bereme tři body. Bylo to pro mě specifické utkání," řekl Klepiš.

Slavia prohrála potřetí za sebou, znovu inkasovala šest branek a Třinec dokázal využít jejího rozpoložení. "Vím, že se jim teď nedaří. Povedla se nám první třetina a pak jsme si to pohlídali," uvedl Klepiš, jehož jméno po zápase vyvolávali i fanoušci Slavie. "Toho jsem si nevšiml, ale dodatečně jim za to děkuju. Chvilkama jsem přemýšlel, jestli bude nějaké bučení nebo něco. Nic se nedělo, jsem rád."

V kabině vypsal na duel se Slavií prémii a znovu přispěje do týmové kasy. "Kluci vypsali už za to, že jsem se vrátil a další asi tři prémie. Ani nevím, jestli jsou pravdivé, ale asi je budu muset zaplatit. Prostě ze mě udělali nováčka," prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Slavia Praha - Třinec

Nový ročník začal ve Färjestadu, kde nasbíral ve 21 zápasech 11 bodů za šest branek a pět asistencí. Styl celku z Karlstadu mu ale neseděl. "Honili jsme celý zápas puk, kolikrát se stalo, že jsme to jenom plácali o mantinel. Ten hokej mi prostě nevyhovoval," vracel se k angažmá na severu Evropy. Nyní už po dvou duelech v Třinci ví, že mu hokej Ocelářů sedí. "Chci se bavit hokejem, ve Švédsku jsem to neměl. Je ale jedno, jestli dám gól a nahrávku. Nejdůležitější je výhra týmu," doplnil.

Dvojnásobný vítěz Gagarinova poháru v KHL může s Třincem útočit na další úspěch v kariéře. "Myslím, že každý chce vyhrávat. Měl jsem štěstí, že jsem mohl jít do týmu, který má poslední roky nejvyšší ambice a každou sezonu chce titul a letos má určitě silný kádr," dodal Klepiš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články