Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Hokejisté Sparty se chytli v Třinci, zvítězili 4:2

Třinec - Hokejisté Sparty po dvou porážkách opět zabrali a z Třince vezou vítězství 4:2. Trenér František Výborný probral svůj soubor změnami. Rozpojil největší hvězdy z elitní formace, což se mu vyplatilo. Petr Ton a David Výborný byli u tří ze čtyř branek svého týmu. Třinečtí podruhé za sebou vyšli doma naprázdno a z posledních tří zápasů vyválčili jen bod.

Neefektivní výkony hvězd z první formace vedly ke změnám ve sparťanské sestavě, ale od kouče Výborného to byla povedená rošáda. Dokonale jimi probudil nevýrazné kanonýry. Hlavně Ton se i ve třetím útoku dostával do koncovky a už ve druhé minutě musel proti jeho střele zasáhnout Vojtek. Repríza stejného souboje už ale v osmé minutě dopadla naopak: Ton si mezi kruhy počíhal na Koreisův pas od zadního mantinelu a z první zamířil přesně.

Tonovi bývalí parťáci z elitní řady jakoby se nechtěli nechat zahanbit. Vzápětí totiž rozehráli kombinaci, na jejímž konci stál Výborný a odražený puk bez váhání napálil nad Vojtkovu lapačku. Werk Arénou se poprvé rozezněl pískot, a kdyby při další příležitosti Podlešáka betonem nezakročil Vojtek, zřejmě by ještě zesílil.

Sparta měla hromadu příležitostí, Třinec chyby v obraně

Domácí měli v úvodním dějství jednu velkou šanci, Peterek ji pohřbil nepřesným švihem. Těsně před přestávkou však náboj duelu vrátil Kováčik, kterému puk zpoza Pöpperleho klece ideálně naservíroval Polanský. Vývoj zápasu ale ani gól do šatny neobrátil. Sparta dnes neměla problém produkovat příležitosti a soupeř tomu napomáhal chybami v obraně. Pražany krátce po startu druhé části znovu uklidnil Černošek, který se protáhl po pravé straně a ranou po ledě našel škvíru ve Vojtkově postoji. 

Za nesoustředěnou defenzivou to měl třinecký gólman náročné: když na útočné modré čáře přišel o kotouč Malec, Výborný s Ručinským na něj jeli dokonce ve dvou. Ručinskému však rána nesedla a prvního gólu v sezoně se nedočkal. Domácí pak prohospodařili dvě přesilovky, aby je čtvrtým gólem definitivně skolil Podlešák. Ponurou atmosféru tak domácím diváků opepřila alespoň rvačka Gulašiho s Polanským.

Třinec si musel porážku vytrpět se vším všudy. Jeho čtyřminutovou přesilovku, ve které si Pöpperle nesáhl na puk, provázel silný pískot. Diváky si trochu udobřil Balej, který po vyhraném buly znehybnil gólmana parádní bombou pod horní tyčku. Ačkoliv Sparta pak dvakrát nevyužila početní výhodu pět na tři, drama se nekonalo. Zlou krev pak na ledě ještě nadělal bodyček Výtiska na Látala, po němž za třineckým tvrďákem v roli mstitele přispěchal Ručinský, ale sudí bitku v zárodku ukončili.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články