Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Brno pěti góly smetlo Pardubice, Čiliak má nulu

Brno – Hokejisté Komety Brno porazili ve 20. kole extraligy Pardubice vysoko 5:0. Kometě dopomohly k vítězství dvě bleskově využité přesilovky a výborný výkon brankáře Marka Čiliaka, který poprvé v sezoně udržel čisté konto. Brňané už v sedmi zápasech za sebou bodovali, naopak Pardubice podruhé v sezoně vyšly střelecky naprázdno.

Brno - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Brňané si reprezentační přestávku ještě o dva dny prodloužili, neboť jejich duel na Spartě byl přeložen až na příští úterý. Na odpočaté Kometě byl od prvních minut patrný hlad po hokeji. Soupeře přehrávala rychlostí, důrazem, přesnější kombinační souhrou a také nekompromisní hrou v defenzívě podloženou kvalitním výkonem brankáře Čiliaka.

Nátlakové hře hosté obtížně vzdorovali, pokoušeli se pouze o rychlé protiútoky, kterým chybělo zakončení. Už v 6. minutě otevřel skóre Dočekal a o čtyři minuty po pouhých dvaceti sekundách přesilovky přidal druhý gól Vojtěch Němec. Hokejisté Pardubic ve druhé třetině zvýšili svou útočnou aktivitu.

Střelecky se ale neprosadili. Na rozdíl od úvodu zápasu se do šancí už tak často nedostávala ani Kometa. Ve 34. minutě Dočekal neproměnil sólový nájezd. Ke zvýšení náskoku domácím dopomohla až početní výhoda, kterou využil za pouhých dvanáct sekund tvrdou střelou od modré čáry obránce Kempný.

Brankář Čiliak ve třetí třetině přiváděl pardubické ostrostřelce k zoufalství. Ve 46. minutě chytil nájezd Sýkory, následná dorážka Tomáše Zohorny se odrazila od horní tyčky pod brněnského gólmana. Vzápětí na Čilika nevyzrál v přesilovce po sólovém úniku ani Tybor. Pardubice v závěru zcela odpadly a Brňané své vítězství pojistili dalšími dvěma góly, o které se postarali Petr Ton a Hanzlík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Pardubice

HC Kometa Brno - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Dočekal (P. Mrázek), 10. V. Němec (J. Hruška), 38. Kempný (Ptáček), 49. P. Ton (J. Hruška, V. Němec), 52. Hanzlík (V. Němec). Rozhodčí: Šír, Wagner - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:6 Využití: 2:0. Diváci: 7 200 (vyprodáno).

Kometa Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Dlapa, L. Hájek - P. Ton, V. Němec, J. Hruška - Honejsek, L. Čermák, J. Káňa II - Vondráček, Koreis, Burian - P. Mrázek, Ostřížek, Dočekal. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Pardubice: Halász - Píša, Čáslava, Havlík, Benák, Gregorc, Korím, Ščotka - P. Sýkora, T. Zohorna, Cetkovský - Radil, Nahodil, Tybor - Kolář, Marcinko, Starý - Voženílek, Kaut, Semorád. Trenéři: Venera a M. Říha ml.

Karel Beran (Brno): "Znali jsme sílu soupeře. V minulém kole ve středu se Zlínem hrály Pardubice aktivní celoplošný hokej s dobrým napadáním soupeře. S touto taktikou jsme počítali a připravili se na ni. Rozhodly dva góly v první třetině. V této části zápasu jsme měli větší pohyb a byli agresivnější. V zápase byly i pasáže, kdy mohl soupeř výsledek korigovat. Šance ale Čiliak pochytal. Za stavu 4:0 jsme už věděli, že je rozhodnuto. Musím ocenit celý tým za bojovnost. Nejdůležitější pro nás byl ale pohyb na ledě, v němž jsme protivníka předčili, stejně jako v celoplošných činnostech."

Miloš Říha ml. (Pardubice): "Věděli jsme, že Brno posledních deset zápasů odehrálo velmi dobře a je v herní pohodě. Poslední dobou nám venkovní zápasy nešly. Proto jsme chtěli být od začátku aktivní, aby jsme zápas dobře rozehráli. Místo toho nás Kometa předčila ve všech činnostech a získala zaslouženě dvoubrankové vedení. To bylo nejdůležitější pro celkový obraz utkání. Za každého stavu jsme měli příležitosti ke vstřelení gólů, mohli jsme se do zápasu vrátit. Což se nám ani jednou nepodařilo. Kometa vyhrála naprosto zaslouženě. Musíme se zamyslet nad zápasy venku, které nehrajeme vůbec dobře."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články