Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Kašpar neudržel nervy na uzdě a hodil hokejku po rozhodčím

Moskva – Český útočník Lukáš Kašpar nedohrál utkání Kontinentální hokejové ligy poté, co vzteky hodil hokejku na rozhodčího. Byl za to vyloučen do konce zápasu. Chanty-Mansijsk i bez svého nejproduktivnějšího hráče udržel v závěrečných 14 minutách vedení 3:1 nad Čerepovcem.

Lukáš Kašpar háže na rozhodčího hokejku
zdroj: khl.ru

Pro Kašpara skončilo utkání v 46. minutě. Mistra světa z roku 2010, který bránil v oslabení, trefil jeden z hráčů Čerepovce pukem a český hokejista se skácel na led. Nedařilo se mu vstát, ale rozhodčí hru nepřerušili, na což Kašpar reagoval tím, že mrštil hokejku na jednoho ze sudích.

Za velkého pískotu domácích fanoušků, kterým se také nelíbilo, že nebyla hra přerušena, pak odešel za pomoci jednoho ze spoluhráčů a člena realizačního týmu do šatny. Dá se očekávat, že českého útočníka nemine disciplinární trest.

Kašparovi hrozí zákaz startu až na deset zápasů, uvedl pro server R-Sport předseda disciplinární komise soutěže Valerij Kamenskij. "Podle pravidel následuje automatický distanc na pět utkání. O dalším budeme jednat. V pondělí nebo v úterý budeme mít zasedání," uvedl Kamenskij. "Dodatečná diskvalifikace nemusí být žádná nebo může být až pět zápasů. Podíváme se, jaké utrpěl zranění, prozkoumáme celý incident," dodal.

Za Čerepovec chytal Jakub Štěpánek, jenž zneškodnil 33 střel, ale porážce Severstalu nezabránil.

Zdroj
ČTK, khl.ru

Hlavní zprávy

Nejčtenější články