Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Když se hráči baví a trenéři trnou. Den otevřených dveří obran rozhodl Hlinka

Praha – Gólově divočejší utkání diváci v pražské Tipsport Areně neviděli minimálně pět let. Domácí Sparta v napínavé přestřelce až do poslední chvíle nakonec přehrála Vítkovice 7:6. Atraktivní duel, v němž oba týmy předvedly v defenzivní činnosti řadu chyb, rozhodl nejstarší hráč domácích Jaroslav Hlinka.

Střelec Jaroslav Hlinka v obětí se spoluhráčem Janem Buchtelem
zdroj: ČTK

"Bylo to jako na houpačce. Nahoru dolů. Rozhodně s chybama v obraně na obou stranách. My jsme nakonec dali rozdílový gól a máme tři body," řekl sedmatřicetiletý Hlinka po utkání, které rozhodl gólem v čase 57:45. "Věřil jsem, že je to vítězný gól, ale moc jsem nad tím nepřemýšlel. Důležité bylo neudělat žádnou minelu a odehrát to dobře dozadu. Naštěstí se nám to povedlo," uvedl mistr světa z roku 2001. 

Oba týmy v Tipsport areně předvedly obraty. Na dva góly Sparty dokázaly Vítkovice odpovědět třemi zásahy. Poté, co se do vedení dostali opět Pražané, hosté třikrát vyrovnali. Až sedmý gól Sparty byl vítězný. 

Jaroslav Hlinka
zdroj: ČTK

"I takové zápasy jsou. Dnes to byl den otevřených dveří na obou stranách a se šťastným koncem pro nás," uvedl Hlinka, který uznal, že hráče podobné přestřelky baví více než trenéry, kteří většinou týmy nabádají k pozorné obraně. "Když vedeme a vždy si po chybě necháme dát gól, tak to není nic příjemného. Hlavně, že jsme vyhráli. Teď je nejlepší zapomenout, brát tři body a jedeme dál," řekl. 

Je nám líto, video expirovalo.
Rozbor vítězného gólu Jaroslava Hlinky

Sparta v pátek odehrála v Pardubicích zápas "s nulou", tentokráte se jí v obraně tolik nedařilo. "To je jako noc a den. Tam jsme hráli výborně dozadu a víceméně jsme neudělali za celý zápas chybu. Gólman byl neprůstřelný. Dnes to obraně nesedlo vůbec a celému týmu to dozadu moc nelepilo. Alespoň jsme ale dávali góly," uvedl Hlinka. 

Vítkovice si v Praze připsaly pátou porážku za sebou, nezdary soupeře ale Hlinka před utkáním neřešil. "Nevím, jak hrály poslední zápasy. Vím, že mají dobrý útok. V minulé sezoně jsme s nimi hráli v play-off a hodně jsme se s nimi natrápili. Už druhý třetí rok mají tým pohromadě. A dnes to tady potvrdily, útok mají vynikající," dodal Hlinka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články