Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Tesařík nabádá ke klidu. Nesmíme podléhat panice, říká

Ostrava - Takový start do sezony hokejista Radim Tesařík ve čtyřiceti letech ještě nezažil. Nejstarší člen mistrovského týmu, který všechna úvodní utkání prohrál, však i po prohře 2:3 ve Vítkovicích nabádá ke klidu.

Radim Tesařík
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Mistrovská kocovina, to ne, ani krize ne. Chybí tomu maličkosti. Dneska jsme sahali po bodu. Hráli jsme líp než v minulých zápasech, měli jsme i víc šancí, ale nevydrželi jsme hrát celý zápas tak jako v první třetinu," řekl Tesařík, jenž svým gólem už jen zmírnil prohru.

Zlínu se ve Vítkovicích vymstila oslabení. Pět vyloučených hráčů v utkání není moc, ale soupeř dvě přesilovky využil a třetí gól dal těsně po návratu vyloučeného hráče na led. "Takových vyloučení se musíme vyvarovat. Ale jen v tom to není. To, co nás zdobilo loni, že jsme dali gól z jakékoliv šance a pak to ubránili, nám letos chybí. Šancí jsme dnes měli několik, ale nedali je. Výborný Šindelář nás vychytal," řekl Tesařík.

Liga po úvodním zápasovém kolotoči v týdnu poprvé vynechává úterý, ale Zlín si neodpočine. Místo domácí soutěže míří na Ligu mistrů do Stockholmu. "Tohle kdo vymyslel... I tohle pro nás hraje velkou roli, že nám úvod sezony nevyšel. Nemáme tak široký kádr, ani ten čas v létě na trénink nebyl takový jako v minulých sezonách. Furt se cestovalo," řekl Tesařík.

Podle ostříleného obránce není ani po čtyřech prohrách za sebou důvod dělat dusno. "Musíme jít postupnými krůčky, získat třeba jeden bod a chytnout se. Já si pamatuju, že Vsetín prohrál v době největší slávy snad taky čtrnáct zápasů po sobě a pak vyhrál titul. Ale to říkám v nadsázce. Nesmíme podléhat panice a vrátit se k tomu, co nás zdobilo loni. Zkusit to ubojovat třeba na 1:0, 2:0," dodal Tesařík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články