Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pardubicím pomohl dvěma brankami Radil, Olomouc si odváží porážku

Pardubice - Porážku 1:3 si odváží z pardubického ledu hokejisté Olomouce. Jejich bodové naděje ničil především Lukáš Radil, který nejprve v 57. minutě vstřelil vítěznou branku a posléze ještě výsledek 3:1 při power play potvrdil.

Pardubice - Olomouc
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

Zápas byl pikantní pro pardubického brankáře Halásze, který dostal poprvé šanci v extraligovém střetnutí a hned proti svým bývalým spoluhráčům. Dlouho ale moc práce neměl. Olomoučtí sice v čase 0:40 vstřelili branku, ale ta nemohla být kvůli posunuté konstrukci uznána. Pak hosté jako by podléhali respektu ze zkušenějšího soupeře.

Pardubice se dostaly rychle na koně i díky přesilovým hrám, ale v těch dlouho nedokázaly nic vymyslet. Kolář v dobré šanci netrefil odkrytou část branky, Ščotka zase neměl dost prostoru k zakončení na brankovišti. Ujala se až nenápadná střela kapitána Čáslavy, která při přesilové hře zaplula do branky, aniž by ji Vošvrda zaregistroval.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Olomouc

Hanáci dobře rozjeli i druhou část a tentokrát se už radovali z platné branky. Rác od zadního mantinelu vyzval ke gólu Cibáka. Touto trefou vzal za své nejen náskok, ale i převaha domácího týmu. Naopak to byli Olomoučtí, kteří mohli přidat další gól při třech početních převahách. Diviš ani Patera však nedokázali z brankoviště nasměrovat kotouč do sítě. Trestat zaváhání soupeře mohl v oslabení Sýkora, ale o pár centimetrů minul.

Urputný duel nabízel ve třetí části jen minimum šancí, což nezměnily ani přesilové hry na obou stranách. Prodloužení se zdálo nevyhnutelné. V 57. minutě ale pláchl olomouckým hráčům Tybor a jeho akci dotáhl k vedoucí brance Radil. Tentýž hráč pak ještě přidal pojistku při olomoucké hře bez brankáře.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Olomouc 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 19. Čáslava (M. Špaček), 57. Radil (Tybor, Nahodil), 60. Radil (Čáslava) - 21. Cibák (Rác). Rozhodčí: Hradil, Šír - Kis, Lučan. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 7624.

Pardubice: Halász - Čáslava, Píša, Ščotka, Benák, Kočí, Gregorc, Havlík - P. Sýkora, T. Zohorna, Semorád - Radil, Nahodil, Tybor - Kolář, M. Špaček, Starý - Kaut, Cetkovský, Voženílek. Trenéři: Venera a M. Říha ml.

Olomouc: Vošvrda - Staněk, Houdek, Vyrůbalík, Bartoň, Rašner, Majeský, Škůrek - Hrňa, Patera, Diviš - Rác, Marosz, Cibák - Pekr, Matai, Laš - Jergl, Zuzin, Buc. Trenéři: Fiala a Dopita.

Miloš Říha (Pardubice): "Poprvé v sezoně se nám povedl vstup do utkání. Dostali jsme soupeře pod tlak, z čehož plynule přesilové hry a následně i šance. Skóre mělo být příznivější. Na druhou stranu nás ale při vedení 1:0 nemůže zaskočit vyrovnávací gól. Od toho momentu byla Olomouc mírně lepší. Tři body jsme získali v závěru jen díky štěstí."

Jiří Dopita (Olomouc): "Byli jsme rádi, že jsme po první třetině ztráceli jen jeden gól. Pardubice měly místy drtivou převahu, hrály čtyři přesilovky a jasně nás přestřílely. Po našem gólu na začátku druhé třetiny se síly srovnaly. Bohužel jsem tři minuty před koncem udělali taktickou chybu, když tři hráči propadli v útočném pásmu. Trápí nás nedostatek střelby, hlavně v přesilovkách. Dnes jsme měli na to, abychom si alespoň jeden bod odvezli."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články