Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krize Sparty pokračuje. Pražané prohráli také v Karlových Varech

Karlovy Vary – V prvním kole sice vyhráli, ale od té doby se hokejisté Sparty trápí. Pražané prohráli potřetí v řadě, tentokrát v Karlových Varech 1:4. Naopak Energie si připsala první bodový zisk v sezoně a se svým soupeřem se dělí o dvanáctou příčku. Všechny branky padly na západě Čech v přesilových hrách.

Slavící hokejisté Karlových Varů
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Od úvodního vhazování se v KV aréně hrál útočný a pohledný hokej. Domácí drželi s favorizovanou Spartou krok a v první třetině si vytvořili i více brankových příležitostí.

V 6. minutě mohl otevřít skóre hostující Kumstát, který do Prahy přišel právě z Karlových Varů, ale z bezprostřední blízkosti Habala nadvakrát nepřekonal. Novotného, který se poprvé v sezoně objevil v brance Sparty, prověřili Štals, David Hruška a Balán. Nikdo z nich ale skóre otevřít nedokázal. Nepodařilo se to ani hostujícímu Saboličovi, jehož střelu výborně chytající Habal vyrazil.

Ve 21. minutě, při vyloučení Poláška, ideální přihrávku Dudy zužitkoval David Hruška a otevřel skóre. Domácí vedoucí branka povzbudila. O sedm minut později měly Karlovy Vary již dokonce o dvě branky navrch. Hosté dostali trest za příliš mnoho hráčů na ledě a tvrdou střelu Haranta od modré za Novotného záda tečoval Duda.

S jistým Habalem v zádech byli domácí ve druhém dějství lepším týmem. Sparta si vytvářela šance pouze v přesilových hrách. Mezi 37. a 39. minutou byli krátce po sobě vyloučeni Harant a Duda, Sparta přitlačila Karlovy Vary v jejich obranném pásmu, a nakonec snížila. Pilař ještě trefil horní tyč, pokus Barinky ale skončil v brance.

Gól do šatny Západočechy nepoložil. Ve 44. minutě využil další přesilovou hru Radim Hruška, který v závaru před sparťanskou dotlačil puk potřetí za Novotného záda.

O chvíli později se domácím naskytla možnost hrát 89 vteřin přesilovou hru pěti proti třem a nepohodu Sparty dokumentoval i následný dvouminutový trest za pomalé střídání. Karlovy Vary byly dnes velice úspěšné při přesilových hrách. Čtvrtou přesilovku využil Duda, který šikovně tečoval střelu Sičáka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Karlovy Vary - Sparta Praha

HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 21. D. Hruška (Duda, Balán), 28. Duda (Harant, Sičák), 44. R. Hruška (J. Kverka ml.), 50. Duda (Sičák, J. Kverka ml.) - 40. Barinka (Ďaloga, Pech). Rozhodčí: Fraňo, Lacina - Pešek, D. Jelínek. Vyloučení: 8:9. Využití: 4:1. Diváci: 3185.

Karlovy Vary: Habal - Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlihs, Šmach, Deyl, Dvořák - Duda, J. Kverka ml., Vachovec - D. Hruška, Balán, R. Pšurný - V. Tomeček, Skuhravý Štals - Heizer, R. Hruška, Gorčík. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.

Sparta Praha: Novotný - Pilař, Piskáček, Ďaloga, Barinka, Polášek, Hrbas, Mikuš - Sabolič, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, Klimek - Přibyl, Cingel, Réway - Volek, Bahenský, Forman. Trenéři: Jandač a Moták.

Karel Mlejnek (Karlovy Vary): "Nechci hodnotit utkání nějak euforicky. Chtěl bych především vyzdvihnout nasazení našeho mužstva a touhu bodovat. Byla to dnes skvělá týmová práce, která vedla k naším prvním, již v této fázi soutěže velmi důležitým bodům. Klíčem k úspěchu byly i čtyři využité přesilovky."

Zdeněk Moták (Sparta Praha): "Nenacházíme v nejlepším herním rozpoložení. Hrajeme složitě, v naší hře není jednoduchost. Nechci tím ale snižovat výkon domácích, myslím, že hráli velice dobře a s nasazením. Dali nám čtyři branky v přesilovkách, my jsme v přesilové hře kontrovali pouze jedinkrát a to nestačí. Šance jsem si vytvořili, ale na konci stál vždy výborný brankář domácích."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články