Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Hokejisté Komety vyhráli ve finále Tipsport Cupu ve Znojmě 5:4

Znojmo - Prvoligovým hokejistům Komety Brno zajistil vítězství nečekaný třígólový obrat v úvodu závěrečné třetiny. Ve finále letního Tipsport Cupu ve Znojmě vyhrála Kometa nad extraligovými Orly 5:4. Znojmo mělo po dvě třetiny zápas pod kontrolou a vedlo už 4:2.

Logo hokejového klubu Kometa Brno
zdroj: www.hc-kometa.cz autor: ČT24

Kometa je v historii letních hokejových pohárů prvním týmem z nižší ligy, který tuto soutěž vyhrál. Zkušenější Znojmo diktovalo v úvodu tempo hlavně zásluhou Dopitova útoku, který se prosazoval chytrou nátlakovou hrou.

Prvoligová Kometa navzdory dvoubrankovému manku nerezignovala a v úvodu závěrečné třetiny spustila střelecký uragán. Ve 41. minutě skóroval Černý, o dvě minuty později vyrovnal Klimt a v 50. minutě prošel po vhazování mezi zadáky Znojma Kostourek, který navzdory faulu stačil vystřelit. Trvaj jen kotouč vyrazil a dojíždějící Polodna bekhendem posunul Kometu překvapivě poprvé do vedení.

Znojmo se na rozdíl od prvních dvou třetin střelecky vytratilo, jediným zábleskem byla tyč, kterou trefil Svoboda. Sedm minut před koncem po výpadku proudu se na deset minut aréna ponořila do tmy. Znojmo ale ke zvratu nevyburcovala ani přestávka. 

Orli se neprosadili ani v přesilovce, výraznější tlak si vypracovali v závěrečných čtyřiceti sekundách při power play, ale brankář Komety Hylák svůj tým v rozhodujících chvílích podržel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články