Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Jandač se o Spartu během olympiády nebojí: Je to pro všechny stejné

Praha – Bez větších problémů zatím hokejisté Sparty vládnou hokejové extralize. Rozjeté Pražany, kteří si již s předstihem zajistili vítězství v Prezidentském poháru, však na více než čtrnáct dní zbrzdí olympijská přestávka. Trenér Sparty Josef Jandač o výkony svých svěřenců v závěru základní části obavy nemá, spíše se děsí té před čtvrtfinále. "Nejsou to rovné podmínky," postěžoval si.

Varovným mementem pro ně přitom zůstává ročník 2011/12, kdy Sparta rovněž vyhrála základní část, ale poté si hned při vstupu do play-off vylámala zuby na Brnu, které postoupilo z předkola. A bývalý reprezentační asistent byl tehdy u toho.

"Pauza je olympijská a je to pro všechny stejné. Po ní do toho mužstva vstoupí znova a budou se znova rozehrávat. Těch pět utkání pak ale bude dost na to, aby tým našel zápasový rytmus," řekl Jandač.

Svým ovečkám naordinoval po posledním vystoupení ve čtvrtek v Litvínově čtyřdenní volno. "Někteří z hráčů hrají v první lize, pak přijdou na řadu takové čtyřdenní tréninkové bloky," nastínil Jandač.

Jenže po dohrání zbytku programu základní části přijde další herní přestávka. "Pak je 10 až 11 dnů pauza znova a to už nejsou rovné podmínky, když půjdeme na rozehraného soupeře. Ale i o tom víme a tak to je. Co s tím můžeme dělat? Je to tak dané, sotva kvůli tomu skončíme schválně raději třetí nebo čtvrtí," prohlásil Jandač.

"Jestli chceme vyhrát, tak si s tím musíme poradit. Jak velká to je výhoda nebo nevýhoda, to se uvidí, až když na to v reálu dojde," doplnil pětačtyřicetiletý kouč.

Uvědomuje si navíc velmi dobře, že jeho týmu nedá nikdo nic zadarmo jen kvůli suverenitě, s jakou Sparta dlouhodobou částí prochází. O tom napověděly i poslední venkovní zápasy. "Víme, že ta poslední čtyři těžká utkání, která jsme hráli, byla těsná. Prohráli jsme dvakrát o gól a dvakrát na penalty," připomněl Jandač neúspěšnou sérii Pražanů, která začala v Hradci Králové a narůstala poté v Plzni, v Třinci a v Litvínově.

Připustil, že těsné porážky něčemu nasvědčují. "Pro nás je to dobře, hrát takové zápasy, protože takhle (vyrovnané) to pak bude i v play-off. Nejsme mančaft, který by musel někoho jasně přehrávat, i když se všude píše, jak Sparta soupeře válcuje a podobně. Společným jmenovatelem tam byl moc velký počet vyloučených," naznačil Jandač, s čím byl především nespokojený. "Máme tam mezery a určité díry a víme o nich. Nejsme žádní neporazitelní bouráci, jak se všude píše," zdůraznil.

Období olympijské přestávky zpestří sparťanům jeden nebo dva přípravné zápasy, soupeři však ještě nejsou definitivně potvrzeni.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články