Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Slavia se po prohře ve Zlíně propadla na 11. místo

Zlín - Hokejisté pražské Slavie prohráli ve 46. kole extraligy ve Zlíně 2:4 a klesli před pauzou pro olympijské hry v Soči na jedenácté místo za Liberec. Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky sehráli už pátý z celkově série sedmi venkovních zápasů a připsali si v ní čtvrtou prohru. Slavia svou bilanci může vylepšit až 20. února na ledě Vítkovic. Zlín si upevnil sedmé místo a na první šestku může před přestávkou ještě útočit také v Ostravě.

Slavia si v úvodním náporu vynutila přesilovku, kterou ale nevyužila. Postupně tak převzali iniciativu Zlínští. Parádní přihrávkou zpoza branky přihrál Čajánek najetému Honejskovi, jenž střelou z mezikruží prostřelil brankáře Furcha. Po vstřeleném gólu domácí ožili a zaměstnali hostující obranu.

Zlín poté nevyužil ke vstřelení druhého gólu 93 sekund trvající přesilovku v pěti proti třem. Následně si s několika ojedinělými výpady Slavie gólman Kašík poradil. V dalším průběhu se hra přelévala na obě strany. V dobré šanci vystřelil Balaštík, proti jehož střele pohotově zasáhl Furch.

V polovině zápasu Pražané zlepšili pohyb a zatlačili svého soupeře do defenzívy. Kašík ale své spoluhráče podržel. Vzápětí si vytvořili nápor Zlínští, kteří už byli produktivnější. Důraz v brankovišti předvedl Ondráček, jenž z dorážky poslal puk za Furchova záda. V posledním dějství Slavia ubránila oslabení a vzápětí snížil povedeným brejkem Tomica. Ten měl vzápětí na hokejce i druhý gól, jenže minul zlínskou branku.

Hokejové drama nabídlo posledních deset minut. Nejprve Holík vrátil Zlínu dvougólové vedení a po něm snížil Valach. Těsné vedení si už ale podruhé svěřenci trenéra Vlacha vzít nenechali i díky Kašíkovi. Slavii nepomohla k vyrovnání ani závěrečná power play, během niž naopak skóroval do opuštěné branky Čajánek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Slavia

PSG Zlín - HC Slavia Praha 4:2 (1:0, 1:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 8. Honejsek (Čajánek, O. Veselý), 34. J. Ondráček (P. Sedláček, Melenovský), 52. Holík, 60. Čajánek - 44. Tomica, 55. Valach (Kadlec, Bednář). Rozhodčí: Šindler, Mikula - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 3791.

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Zámorský, Urbanec, Matějíček, Tesařík - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Okál, Holík, Kubiš - J. Ondráček, Melenovský, P. Sedláček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Slavia Praha: Furch - Kadlec, Štich, Kolařík, Wharton, Valach, Holub - Bednář, P. Jelínek, Tomica - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Klhůfek, Žejdl, Krenželok - Stránský, Vrdlovec, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.

Juraj Jurík (Zlín): "Utkání bylo opatrné, neboť oba soupeři viděli postavení v tabulce. Ke konci základní části je každý bod důležitý a bodové rozestupy jsou minimální. Oproti předchozímu domácímu zápasu s Pardubicemi jsme dnes měli lepší pohyb. Na rozdíl od Slavie jsme si vytvořili nějaké příležitosti, z nichž jsme jednu proměnili. To bylo důležité pro další vývoj zápasu. Dvě třetiny jsme měli více ze hry. Zápas se zdramatizoval, až když Slavia snížila na 2:1 a vycítila šanci. Naštěstí jsme pak odskočili na 3:1. V závěru se k nám přiklonilo štěstí, když jsme dali čtvrtý gól. Zvítězili jsme zaslouženě."

Ondřej Weissmann (Slavia): "Sehráli jsme vyrovnané utkání. Bohužel jsme z trochu větší šance soupeře inkasovali první gól. Pak jsme ubránili delší oslabení ve třech proti pěti, což byl dobrý impuls. I když bylo utkání hodně vyrovnané, tak jsme měli málo šancí. Domácí velmi dobře bránili a nakonec byli šikovnější v koncovce, takže zaslouženě vyhráli. S dnešním zápasem už nic neuděláme, je za námi a musíme se připravit na další utkání. Naše rozlosování sedmi duelů venku v klíčové fázi sezony je náročné."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články