Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Palát pomohl třemi body k výhře Tampy

New York - Hokejový útočník Ondřej Palát zařídil gólem a dvěma asistencemi vítězství Tampy na ledě Caroliny 5:3. Dvaadvacetiletý reprezentant, který nechybí v nominaci na olympijské hry v Soči, tak poprvé zaznamenal v jednom utkání NHL tři body.

Ondřej Palát
zdroj: ČTK/AP

Carolina - Tampa Bay 3:5

Palát, který se zapsal do statistik po pěti zápasech, v nichž vyšel bodově naprázdno, se nejprve v 7. minutě podílel na úvodním gólu v přesilové hře. O minutu a půl později pak sám svou desátou trefou v sezoně zvýšil vedení Lightning na 2:0. Potřetí bodoval ve 29. minutě, kdy obránce Mark Barbeiro svým druhým gólem v zápase i v kariéře v NHL upravil na 5:2.

Hosté měli zápas od začátku pevně pod kontrolou a už ve 21. minutě vedli 4:0. Na čtvrtý gól přihrál další reprezentant Radko Gudas, jenž vypálil od modré čáry, jeho střela se odrazila od zadního mantinelu před branku a tam Tedd Purcell doklepl kotouč za záda dezorientovaného brankáře Chudobina.

Chicago - Boston 3:2 po samostatných nájezdech

Tampa se výhrou dotáhla v tabulce Atlantické divize na vedoucí Boston, který v dramatické repríze posledního finále Stanley Cupu prohrál 2:3 po samostatných nájezdech v Chicagu. Domácí uspěli v závěrečném rozstřelu v poměru 2:1. Trefili se Jonathan Toews a Patrick Kane, za hosty skóroval pouze Brad Marchand, který předtím vstřelil oba góly Bruins.

"Tenhle zápas svou atmosférou i kvalitou jednoznačně připomínal play-off," konstatoval trenér Blackhawks Joel Quenneville. "Hrál se v podobně nevídaném tempu jako naše loňská finálová série. Oba týmy věděly, co je v sázce, a chtěly za každou cenu vyhrát," dodal Quenneville, který oslavil své 692. vítězství v NHL a v historické tabulce úspěšnosti trenérů tak dohnal na třetím místě Dicka Irvina.

NY Rangers - Washington 4:1

Střeleckou formu potvrdil útočník Rick Nash, který předčil ve vzájemném souboji nejlépe střílejícího hráče celé NHL Alexandra Ovečkina a dvěma góly dovedl New York Rangers k výhře nad Washingtonem 4:1. Nash dal v posledních osmi zápasech sedm gólů, tedy stejně, kolik nastřílel v úvodních 26 utkáních sezony. Zároveň si připsal už čtvrtý vítězný gól z posledních šesti utkání.

Nash už po 70 sekundách hry otevřel skóre zápasu, v 17. minutě v přesilové hře zvyšoval na 2:0. Jediný úspěch Capitals zaznamenal v první minutě druhé třetiny Ovečkin, který v přesilovce svým 35. gólem v sezoně snížil na 1:3.

Výsledky NHL

Chicago - Boston 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)

Branky: 5. Marián Hossa, 30. Bollig, rozhodující sam. nájezd P. Kane - 20. a 21. Marchand. Střely na branku: 37:36. Diváci: 22 197.

NY Rangers - Washington 4:1 (3:0, 1:1, 0:0)

Branky: 2. a 17. Nash, 18. Stepan, 23. Callahan - 21. Ovečkin. Střely na branku: 26:25. Diváci: 18 006.

Carolina - Tampa Bay 3:5 (0:3, 2:2, 1:0)

Branky: 22. Sjomin, 26. E. Staal, 47. Hainsey (Tlustý) - 7. a 29. Barberio (na obě Palát), 8. Palát, 16. Kučerov, 21. Purcell (Gudas). Střely na branku: 51:24. Diváci: 16 760.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články