Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Role útočníka Kováře se mění – proti Finsku má prokázat dobrou formu

Praha – Čeští hokejoví reprezentanti se sešli k posledním tréninkům před zítřejším úvodním zápasem Channel One Cupu s Finskem. Jan Kovář dal na turnaji Karjala proti Finům svůj první gól v Euro Hockey Tour. Zítra by se chtěl proti stejnému soupeři prosadit znovu a potvrdit tak dosavadní formu z ruské KHL, kde je druhým nejproduktivnějším hráčem a nejlepším nahrávačem. V 36 zápasech posbíral český centr 14 branek a 30 asistencí. Zápas českých hokejistů proti Finům sledujte zítra od 18:00 v přímém přenosu na ČT sport nebo na našem webu.

"Mám dobré spoluhráče, máme dobrý tým. Jsem jenom rád," podotkl Kovář na adresu svého klubu Metallurg Magnitogorsk.

V českém dresu se zatím Janu Kovářovi tolik nedaří a právě proti Finům by to chtěl prolomit. "Moje role se změnila, už jsem tu také od toho, abych dával nějaké góly. Doufám, že se to podaří," řekl Kovář.

"Je to centr druhé pětky, začíná první přesilovkovou řadu. Jeho kvality jsou známé, zlepšuje se rok od roku. Proto mu dáváme takový prostor v národním týmu, jaký má v klubu," uvedl reprezentační trenér Alois Hadamczik.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Jana Kováře a Aloise Hadamczika před zápasem proti Finsku

Před soubojem s Finy, kteří vedou tabulku Euro Hockey Tour, ještě čeští hokejisté vylepšovali přesilové hry. Do Prahy však přijeli v nové sestavě. "Těžko budu říkat sílu týmu, protože tým je skoro zbrusu nový. Z minulého turnaje jim tam zbylo pět hráčů," uvedl Hadamczik.

Irgla nahradí debutant Radil

V reprezentačním týmu došlo k jedné změně. Kvůli problému se zánětem si na nadcházejícím turnaji nezahraje útočník Zbyněk Irgl z Dinama Minsk. Kouč Hadamaczik místo něj dodatečně povolal Lukáše Radila, který bude v národním týmu debutovat. Třiadvacetiletý hráč Pardubic je třetím nejproduktivnějším hráčem svého týmu v této sezoně, když nasbíral ve 27 zápasech 21 bodů za 11 branek a 10 asistencí. "Připojí se k týmu dnes navečer. Zítra s týmem absolvuje rozbruslení, bude i na soupisce do zápasu s Finskem, ale s největší pravděpodobností ještě nenastoupí," uvedl tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Radil hraje v Pardubicích v útoku s dalšími členy kádru pro Channel One Cup Robertem Kousalem a Tomášem Noskem, který je rovněž reprezentačním nováčkem.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články