Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Sparta hraje v Liberci, Chomutov v severočeském derby hostí Litvínov

Praha - Poslední dvě kola před reprezentační přestávkou pro turnaj Channel One Cup má před sebou hokejová extraliga. V pátečním 30. kole je na programu šest zápasů. Třetí Plzeň přivítá šestý Třinec. Trápící se Kladno se představí v Pardubicích. Suverénně vedoucí Sparta zamíří do Liberce. Na programu ČT sport a našem webu sledujte od 18:00 utkání Chomutov-Litvínov, komentují Michal Dusík a Josef Zajíc.

17:30 Zlín - Karlovy Vary

Zlín na domácím ledě desetkrát za sebou bodoval, z toho osm zápasů vyhrál. Úspěšnou sérii touží prodloužit i s Karlovými Vary. "V posledních kolech se Vary probraly, minulý týden vyhrály ve Vítkovicích 4:0. Ta cesta k bodovému zisku určitě nebude snadná," tuší kouč Rostislav Vlach, jehož syn Roman je nejproduktivnějším útočníkem soupeře. "Mám radost, že se mu daří. Ale zvýšenou pozornost mu při bránění nebudeme věnovat," ujistil Vlach s úsměvem.

Karlovy Vary bodovaly pětkrát za sebou. "Pocit z posledních zápasů je dobrý, i když nás mrzí, že domácí utkání s Kometou a Hradcem jsme nakonec prohráli. Ale držíme se při zemi," zdůraznil kouč Karel Mlejnek. "Bodovou šňůru chceme prodloužit i ve Zlíně, každý bod je pro nás důležitý. Příprava proběhla hlavně do defenzivy a na jejich přesilové hry, které jsou druhé nejlepší v soutěži po Spartě," připomněl Mlejnek.

17:30 Plzeň - Třinec

Plzeň v posledních dvou zápasech, které odehrála v arénách soupeřů, nebodovala. O nápravu se pokusí proti Třinci. "Rádi bychom využili domácího prostředí, aby se nám série porážek zbytečně nenatahovala. Vnímáme, že Třinec je o šest bodů za námi a chceme ho co nejdále od sebe také udržet. Musíme si pohlídat jeho ofenzivu, protože po návratu Květoně tam je ve třech pětkách útočná síla podobná té, co má Sparta," řekl trenér Milan Razým.

Třinec proti Zlínu přetrhl sérii čtyř porážek, za minulé tři zápasy venku však dal jen dva góly. S Plzní drží sérii pěti zápasů, ve kterých dokázal bodovat. "Uvědomujeme si, že síla Plzně v domácím prostředí je opravdu výrazná, úspěšně tam praktikuje nátlakový hokej. Bude zapotřebí disciplinovaného a trpělivého výkonu," řekl kouč Pavel Marek.

18:00 Pardubice - Kladno

Hokejisty Pardubic čeká do pauzy domácí dvojboj proti Kladnu a Zlínu. "Ani jeden z těch soupeřů nebude lehký. Zatím se zaobíráme pouze Kladnem," řekl kouč Zdeněk Venera, jenž nebere příliš ohledy na současné rozpoložení Rytířů, které má k ideálu daleko. "Na tohle moc nedám. Někdy to bývá tak, že zdecimované mužstvo se nějakým způsobem semkne. Ukáže se až na ledě. Dá se od nich čekat bojovný styl, což není úplně to, co nám vyhovuje, takže z toho určité obavy máme," připustil Venera.

Zisk tří bodů z posledních šesti duelů poslal Kladno až na předposlední příčku. "Celou sezonu nás trápí špatná koncovka. Na tři góly dokážeme vyhrát a mohlo by to stačit i v Pardubicích, když se nám podaří chytit začátek, budeme dobře bránit a hrát trpělivě a poctivě. Zkoušíme měnit složení útoků, ale potřebujeme i kousek štěstí," uvedl asistent trenéra Petr Tatíček.

18:00 Liberec - Sparta

Liberec se musel po dvou výhrách sebrat z debaklu v Litvínově, kde podlehl 3:8. "Je to jev, který nás pronásleduje od začátku sezony. Vyhrát třikrát v řadě se nám povedlo jen jednou, teď po dvou dobrých výkonech a vydřených vítězstvích jsme si utkání v Litvínově prohráli nedisciplinovaností," uvedl kouč Pavel Hynek.

Sparta po dvou porážkách ve třech zápasech opět ukázala svoji sílu drtivou výhrou 7:0 v Chomutově, na niž navázala úspěchem proti Plzni (4:2). Po náročném programu měl tým v neděli volno. "Ale hned začátkem týdne jsme zase hráče zapracovali do tréninku, takže jsme stoprocentně nachystaní," ujistil asistent trenéra Zdeněk Moták. "Liberec má svou kvalitu a vzhledem k vývoji sezony se snaží urvat každý bod, prakticky do každého zápasu jde, jako by to už bylo play-off. My však míříme do Liberce s jednoznačným cílem přivézt tři body," řekl Moták.

18:00 Hradec Králové - Slavia

Hradec Králové pouze jednou v sezoně ztratil dva zápasy za sebou, v obou navíc dokázal bodovat. I díky výborné obraně proměnil osm posledních startů v sedm výher a ani jednou během této doby neinkasoval více než dvě branky.

Slavia zažehnala sedmizápasovou sérii porážek dvěma domácími výhrami a zdá se, že nejhorší má za sebou. Vypadla ale z první šestky, na niž ztrácí dva body a na jedenáctý Liberec už jich má k dobru pouze pět.

18:00 Chomutov - Litvínov (ČT sport)

Poslední Chomutov změří v podkrušnohorském derby síly s rozjetým Litvínovem. Zatímco Piráti vyšli v posledních třech kolech naprázdno, Litvínov vyhrál osm z posledních devíti utkání. Po těsné porážce 2:3 v Pardubicích si však zlepšil náladu vysokou výhrou 8:3 nad Libercem a drží pozici v desítce.

"Litvínov se zvedl. Výborně jim už druhou sezonu chytá Francouz, navíc v Litvínově zůstal z 90 procent stejný tým, který hrál v minulé sezoně čtvrtfinále. Stačil malý impulz, aby se mužstvo zvedlo, kvalitu rozhodně má," řekl chomutovský kouč Josef Turek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články