Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Chomutov prohrál ve Varech a na dně ztrácí už devět bodů

Karlovy Vary - Hokejisté Karlových Varů vyhráli ve 27. kole extraligy nad posledním Chomutovem 2:1 a na třinácté pozici unikli Pirátům na rozdíl devíti bodů. Všechny branky padly už v první třetině a v čase 19:10 rozhodl útočník Petr Pohl. Chomutov prohrál dvanáctý z posledních 14 zápasů.

Karlovy Vary - Chomutov
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Chomutov povzbuzen nedělním vítězství v Kladně, ale bez Baleje, Malce, Kučného, Kašeho, Jaroslava Svobody a Mrázka, začal v podkrušnohorském derby aktivněji. Ve čtvrté minutě ujížděli na Závorku Hruška s Hřebejkem, který ale neprocedil puk mezi betony karlovarského brankáře. Z vedení se tak radovali za dvě minuty domácí. Po efektní akci na jeden dotek a nezištné nahrávce Balána otevřel skóre Zaťovič.

Vstřelená branka domácí nevybudila k větší aktivitě, za což je potrestal o šest minut později David Hruška, který se prosadil bekhendovým blafákem. Do šaten ale přece jen šli spokojenější domácí. Nejdříve se ubránili v oslabení a při vyloučení Kubinčáka pak skóroval Pohl. I ve druhé třetině odpovídala úroveň zápasu aktuálnímu postavení obou mužstev v tabulce. Piráti byli v této fázi aktivnější, k čemuž jim pomáhala i častá vyloučení Energie.

Největší šanci měl ve 29. minutě Novák, ale jeho bomba skončila pouze na tyči. Důležitost zápasu byla vidět i na stoupající nervozitě hráčů obou týmů, která vyvrcholila krátkým pěstním soubojem mezi Bičánkem a Kubinčákem. Domácí urputně bránili těsný náskok, ale paradoxně si vytvořili v závěrečné třetině více příležitostí než soupeř.

Šance Koblasy ve 42. minutě skončila na betonu gólmana Růžičky, o chvíli později Rýgl z bezprostřední blízkosti opět na chomutovského brankáře nevyzrál. Snaha Pirátů o vyrovnání skončila dvě minuty před koncem, kdy byl za faul na Zaťoviče vyloučen Novák. K vyrovnání Severočechům nepomohla ani dvacet vteřin trvající hra bez brankáře.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Chomutov

HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Zaťovič (Balán, Zucker), 20. Pohl (Balán, Zaťovič) - 12. D. Hruška (Šagát). Rozhodčí: Pešina, Hribik - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 2 564.

Karlovy Vary: Závorka - Rýgl, Bičánek, Schusser, J. Drtina, Dresler, Gulaši - Pohl, Balán, Zaťovič - Hovorka, Roman Vlach, Kytnár - Micka, R. Hruška, R. Dlouhý - Zucker, Vachovec, Koblasa. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.

Chomutov: M. Růžička - Novák, Pulpán, Krstev, Šulák, Rutta, Trefný - D. Hruška, Bartečko, Hřebejk - Bomersback, J. Straka, Kubinčák - Sikora, Divíšek, Šagát - Hlava, Kämpf, Račuk. Trenéři: Turek a R. Kaše.

Jaromír Kverka st. (Karlovy Vary): "Nám se dnes úvod zápasu nepodařil tak, jak jsme si představovali. Chtěli jsme začít nátlakovou hrou. Nicméně dali jsme první gól. Když se nám to povede, tak zápasy dokážeme dotáhnout do vítězného konce. Ve druhé třetině nás soupeř zatlačil, měli jsme tam i párkrát štěstí. Já jsem hrozně rád, že jsme to zvládli za tři body. My jsme to dnes ubojovali. Takovéhle zápasy se prostě taky hrají a my jsme za výsledek rádi."

Robert Kaše (Chomutov): "Utkání se nám bohužel hodnotí těžce, protože to je pořád stejná písnička. My víme, že nemůžeme dostat první gól, protože co jsme u mužstva, tak vždy, když jsme dostali první gól, jsme zápas nevyhráli. Dnes rozhodla první třetina, nešli jsme do zápasu úplně koncentrovaní. I když ve druhé třetině jsme hráli hodně aktivně, tak jsme štěstí nešli naproti. Dokud nezačneme hrát od první minuty na sto procent, těžko se budeme zvedat z pozice, ve které se nacházíme."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články