Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hradec porazil Kladno a probojoval se na druhé místo

Hradec Králové - Druhou nulu v sezoně vychytal brankář Hradce Králové Pavel Kantor, který tak v 18. kole extraligy přispěl k domácí výhře Mountfieldu nad Kladnem 2:0. Východočeši se po tříbodovém úspěchu posunuli na druhé místo v tabulce.

Hradec Králové - Kladno
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Dva zápasy ve vlastní aréně skončily pro hradecké hokejisty nezdarem. Tým trenéra Draisaitla nestačil na rozjetou Spartu ani trochu překvapivě na Karlovy Vary se skvělým gólmanem Závorkou. Do duelu s Kladnem však šli povzbuzeni pátečním obratem na Slavii, kde zvítězili 2:1. Naopak Kladno dvakrát v řadě nebralo ani bod, naposledy doma podlehlo Pardubicím. Proto byl Hradec v lepším rozpoložení a jeho tabulková převaha se také projevovala.

Už ve 3. minutě to vypadalo na první branku zápasu. Tvrdík po otočce našel Knotka, jehož střela se odrazil od horní tyče na brankáře Cháberu. Sudí nechali verdikt na videorozhodčím, který potěšil hosty - rozhodl, že gól nepadl. Spolupráce stejných hráčů však poslala Hradec do vedení. V 18. minutě uvolnil Tvrdík Knotka do samostatného nájezdu a ten střelou o tyč překonal Chráberu.


Ve 24. minutě zastavil Kantor lapačkou samostatný únik Tenkráta a předvedl zákrok zápasu. Zkušený Tenkrát měl nakonec prsty v druhém domácím gólu. Byl vyloučen za sekání, zlomil totiž hůl dalšího matadora Kudrny.

A právě Kudrna ve 39. minutě jeho prohřešek potrestal. Ve druhou branku zužitkoval křížnou přihrávku kapitána Šimánka. Ve třetí třetině se domácí zaměřili na defenzivu. Zvládli i dvě oslabení, Kantorovi dvakrát pomohla horní tyčka. Hlavně Dragounovu bombu by jen těžko zastavil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Kladno

Mountfield Hradec Králové - Rytíři Kladno 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 18. Knotek (Tvrdík, Podlešák), 39. Kudrna (Šimánek, Vydarený). Rozhodčí: Hradil, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. Diváci: 4158.

Hradec: Kantor - Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf, Jank - Kudrna, Mertl, Šimánek - Škoda, Červený, L. Květoň - Tvrdík, Knotek, Podlešák - Nedvídek, Langhammer, Marek. Trenér: Draisaitl a Kučera.

Kladno: Chábera - David Růžička, T. Kaberle, L. Procházka, Doudera, P. Hořava, Jankovič, Majeský - Tenkrát, Patera, Machač - S. Treille, Dragoun, Rudovský - Eberle, Kuchler, Hlaváč - Strnad, Lukáč, Havlíček. Trenér: Vojta, Kopecký a Tatíček.

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Na soupeře jsme rozhodně neměli stoprocentní recept, ale ubránili jsme přesilovky, i když má Kladno velmi šikovné hráče. Sami jsme naopak přesilovku využili a to asi rozhodlo. Je před námi delší pauza, a proto je lepší, že do ní jdeme s vítězstvím. Na domácím ledě jsme měli potíže, proto nás výhra těší. A že jsme druzí? Už jsem to říkal na Slavii, na tabulku vůbec nekoukám."

Jiří Kopecký (Kladno): "Nemyslím si, že jsme byli v zápase horší. Ale ukázala se pohoda obou mužstev. My jsme dali dvě břevna, neproměnili jsme nájezd, zato Mountfield šance proměnil. Je to sice klišé, ale bez vstřelené branky se zápas vyhrát nedá."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články