Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Boston přehrál tápající Buffalo, Krejčí dvakrát asistoval

New York – Hokejisté Bostonu vyhráli nad Buffalem 5:2 i díky dvěma asistencím Davida Krejčího. Hlavním strůjcem třetího vítězství hokejistů Bruins za sebou byl ovšem Milan Lucic, jenž dal dva góly a na další přihrál, dvakrát se trefil také Torey Krug.

Milan Lucic slaví s hráči Bostonu
zdroj: ČTK/AP

Buffalo - Boston 2:5

Lucic po 11 minutách hry otevřel skóre zápasu, v závěru první třetiny ale musel odejít do kabiny s tržnou ranou ve tváři po zásahu pukem. Domácí fanoušci ho do šatny vyprovodili zlomyslným potleskem a pomsta byla sladká - lékaři vyspravili Lucicovi poraněné místo pěti stehy a 40 sekund po začátku druhé třetiny pětadvacetiletý útočník zvýšil na 2:0. "Když vás trefí puk do obličeje, nikdy to není nic příjemného. A navíc, když z toho pak mají fanoušci radost. Jsem rád, že jsem pak hned dal gól a vrátil jim to," prohlásil Lucic.

V dresu Bruins ale zápas nedohrál Loui Eriksson, který ve 46. minutě utržil na červené čáře tvrdou ránu do hlavy od útočníka Johna Scotta. Švédský útočník opustil led za pomoci spoluhráčů a zůstal přes noc v nemocnici v Buffalu na pozorování. "Ten hráč udělal svou práci. Je tady ze dvou důvodů, buď se poprat, nebo někoho zranit. Takže dneska odvedl, co měl," řekl ironicky trenér Bostonu Claude Julien na adresu Scotta, který dostal pětiminutový trest za napadení a ještě jeden takový za bitku s Adamem McQuaidem.

Boston vylepšil svou bilanci na šest výher proti dvěma porážkám, přičemž zatím vyhrál všechny čtyři venkovní zápasy. To se Bruins na úvod sezony povedlo naposledy před třemi lety, kdy nakonec dokráčeli až k zisku Stanleyova poháru. Naopak Buffalo prohrálo všech sedm domácích zápasů a s deseti porážkami v 11 utkáních prožívá nejhorší začátek sezony v historii klubu. Fanoušci dali svou nevoli jasně najevo skandováním "Vyhoďte Darcyho, vyhoďte Darcyho", na mysli měli generálního manažera Darcyho Regiera.

Detroit - Ottawa 1:6

Ve druhém středečním klání utrpěl Detroit na domácím ledě debakl 1:6 s Ottawou. Dvěma góly k němu přispěli Jason Spezza a Bobby Ryan, kterého Senators získali v létě, poté co se jejich kapitán Daniel Alfredsson rozhodl po 17 letech odejít právě do Detroitu.

Nyní se švédský útočník, který v Ottawě nosil kapitánské céčko 13 let, poprvé střetl s bývalými spoluhráči a ti s ním a jeho týmem neměli slitování. "Senátoři" získali rozhodující náskok už během úvodní čtvrthodiny, kdy vstřelili tři góly. "Bobby dal dva góly, Jason, který po Alfredssonovi převzal roli kapitána, dal také dva góly. Myslím, že jsme dnes podali dobrý výkon a určitě to trošku mělo co dělat s Danielem. Je to pro nás velké vítězství," radoval se trenér Ottawy Paul MacLean.

"Byl to pro mě samozřejmě jiný zápas. Bohužel s nešťastným koncem," litoval Alfredsson. "Byli jsme na ledě úplně k ničemu," přidal se kouč Detroitu Mike Babcock. "Mrzí mě to i kvůli Alfiemu, že jsme nepředvedli lepší výkon. Vůbec jsme nebruslili, byli jsme pomalí, hrajeme čím dál tím hůř. Musíme s tím něco udělat," dodal Babcock, jehož tým prohrál potřetí za sebou.

Výsledky NHL

Buffalo - Boston 2:5 (0:1, 2:2, 0:2)

Branky: 29. Hodgson, 36. Zadorov - 12. a 21. Lucic (na první Krejčí), 45. a 50. Krug (na druhou Krejčí), 32. Hamilton. Střely na branku: 16:34. Diváci: 17 645.

Detroit - Ottawa 1:6 (1:3, 0:1, 0:2)

Branky: 17. Bertuzzi - 11. a 26. Spezza, 15. a 47. Ryan, 6. Gryba, 42. Cowen. Střely na branku: 32:28. Diváci: 20 066.

Zdroj
ČT sport, ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články