Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chomutov se po sérii porážek dočkal výhry, porazil Karlovy Vary

Chomutov - Hokejisté Chomutova porazili ve 14. kole extraligy Karlovy Vary 4:2 a díky úspěchu v podkrušnohorském derby utnuli sérii šesti porážek. Energie, která dosud uhrála v soupeřových arénách jediný bod, přitom skórovala jako první a ještě na začátku třetí třetiny byl stav 2:2. Vítězný gól však vstřelil domácí bek Jaroslav Mrázek.

Chomutov - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Výrazně aktivnější byli v úvodu Piráti, kteří v prvních minutách zatlačili Vary v jejich obranné třetině, ale střely Hřebejka ani Malce v síti neskončily. Největší chomutovskou příležitost měl ve 13. minutě David Hruška, když dorážel Šulákovu střelu, ale ta přes Závorku skončila na horní tyči karlovarské branky. Jedinou branku první části ale vstřelil v 15. minutě hostující Zaťovič. Dostal přihrávku od Vlacha do pravého kruhu a bez přípravy bekhendem trefil pravý horní růžek Řehořovy branky.

Ve druhé třetině Chomutov obrátil vývoj utkání dvěma góly během čtyř minut. Nejdříve v přesilové hře vyrovnával Bartečko snadno do prázdné branky po přiťuknutí Divíška. Ve 27. minutě našel Krstev krásnou přihrávkou v pravém kruhu právě Divíška, jenž střelou po ledě překonal Závorku. V závěru prostřední dvacetiminutovky hrál Chomutov 51 sekund dlouhou přesilovku pět na tři, ale zvýšit náskok se mu nepodařilo.

Energii se naskytla největší příležitost v končící 36. minutě, když Řehoř měl problémy se zpracováním puku a kotouč se zastavil po doklepnutí jedním z útočníků Varů na levé tyči. Karlovarští měli výtečný vstup do třetí třetiny. Nejdříve se ubránili pokračující přesilovce Chomutova a při vyloučení Krsteva už za čtyři sekundy využili svoji přesilovou hru, když Bičánek prostřelil od modré čáry vše, co mu stálo v cestě.

Domácí Piráti si ovšem připravili bleskovou odpověď. Při signalizovaném vyloučení v rychlém protiútoku Divíšek vyslal přihrávku na hůl Mrázka, který puk parádně tečoval pod horní tyč karlovarské branky. Vedení pojistil sedm a půl minuty před koncem Hruška, který se mezi kruhy otočil i s kotoučem a dělovkou propálil Závorku.

Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 24. Bartečko (Divíšek, D. Hruška), 27. Divíšek (Krstev), 46. J. Mrázek (Divíšek, Malec), 53. D. Hruška (Kubinčák, Divíšek) - 15. Zaťovič (Roman Vlach, Gulaši), 42. Bičánek (Roman Vlach, J. Drtina). Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 3 073.

Chomutov: Řehoř - Krstev, Malec, J. Mrázek, Pulpán, Šulák, Kučný, Mazanec - Hřebejk, Jaroslav Svoboda, Bartečko - D. Hruška, Divíšek, Kubinčák - Kaše, Kämpf, Šagát - Jíra, Charousek, Chlouba. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Veber.

Karlovy Vary: Závorka - Kubka, Bičánek, Šmach, J. Drtina, Grman, Gulaši, od 21. navíc Schusser - Hovorka, Roman Vlach, Zaťovič - M. Látal, Balán, J. Doležal - Zucker, Vachovec, Dlouhý - Tomeček, R. Hruška, Koblasa. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.

Jiří Čelanský (Chomutov): "Chtěli jsme odčinit páteční zápas před svými fanoušky. Dnes to bylo zasloužené vítězství, ubojované, se spoustou šancí. Čtyřikrát nám to tam spadlo. Byli jsme aktivní a po první třetině jsme si říkali, že to není možné. De facto celou třetinu jsme tlačili a z takové pološance nám soupeř odskočil. Ale věřili jsme ve vítězství a otočili to."

Jaromír Kverka st. (Karlovy Vary): "Dnes jsme nestačili bruslařsky, ale i v nasazení a v zarputilosti. Soupeř na nás vlétl první třetinu, tam jsme nevěděli, kde nám hlava stojí. Dali jsme náhodný gól, ale zápas se nám nepovedlo dovést za stavu 2:2 k příznivému výsledku."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články