Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Stanley Cup po jedenácté v Česku. Frolík trofej představil v Kladně

Kladno - Již po jedenácté přivezl některý z českých hokejistů do České republiky slavnou klubovou trofej. Michael Frolík s Michalem Rozsívalem vybojovali Stanley Cup s chicagskými Blackhawks na konci června a nyní ho prvně jmenovaný představil fanouškům v zámecké zahradě v Kladně. Rozsíval poté zítra pohár převezme a přiveze do Vlašimi.

Michael Frolík přivezl do Kladna slavný Stanley Cup
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Jsem rád, že tady mohu Stanley Cup ukázat," řekl Frolík, když trofej na pódiu předvedl asi pětistovce natěšených příznivců. Ti vytvořili frontu, aby se mohli se Stanleyovým pohárem vyfotit a získali podpis pětadvacetiletého útočníka. Frolík, který byl krátce po zisku Stanleyova poháru vyměněn z Chicaga do Winnipegu, ukázal slavnou trofej v zámecké zahradě v Kladně stejně jako i Tomáš Kaberle s Davidem Krejčím před dvěma roky po triumfu s Bostonem.

Frolík byl rád, že se může o svůj životní úspěch podělit s příznivci v Kladně, kde vyrůstal. Pár hodin ze svých vymezených radovánek jednoho dne se slavnou trofejí už měl za sebou. Vydal se pro hokejový grál po dopoledním tréninku na letiště, kde si od bodyguardů nechal trofej vyndat z přepravní bedny a zvedl ji po několika týdnech od oslav v Chicagu znovu nad hlavu.

"Přijel jsem na letiště, čekal jsem asi jen pět minut a zrovna s tím bodyguardi vyjeli ven. Bylo to dobře načasované, moc lidí tam nebylo, takže to proběhlo v klidu, jsem rád, že jsem to měl chvíli doma a udělal nějaké fotky s rodinou s blízkými," řekl Frolík. Než zamířil na naplánovanou akci do Kladna, stihnul i se Stanleyovým pohárem v horkém počasí i koupel v bazénu. Dlouhé hodiny vyřizovaní z minulých dnů vystřídala konečně plánovaná oslava. "Užívám si to. Je to velký zážitek mít Stanley Cup u sebe," usmíval se Frolík.

Cestou s letiště vyzvěděl od jednoho z bodyguardů, co se Stanleyovýkm pohárem smí a nesmí. "Do vody je to problém, nesmí se namočit, to by byl průser. Ale dával jsem si pozor a nějak to vyšlo," doplnil Frolík, který se také dozvěděl, že kromě něj by neměl slavnou trofej při jeho oslavách nikdo zvedat nad hlavu.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozsíval s Frolíkem přivezli Stanley Cup

Frolíkovi rodiče i bratr Martin už se o radost z Michaelova životního triumfu dělili už bezprostředně po šestém finálovém utkání v Bostonu, nechyběla tam ani jeho přítelkyně Diana Kobzanová. Nyní už slzy dojetí doma na zahradě vystřídala spíše euforie a radost. "Slzy nějaké padly hned po zápase. Ale je to super to ukázat doma, táta měl zase radost..." doplnil.

Ve středu už bude patřit na den trofej Michalu Rozsívalovi, který vedle soukromého programu představí Stanleyův pohár v zámeckém parku ve Vlašimi. Čtyřiatřicetiletý Rozsíval představí ve svém rodném městě už druhou trofej, v roce 2010 přivezl pohár pro mistry světa po triumfu v Německu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články