Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Máme licenci od Mostu, hlásí Bělohlav. Bude v Budějovicích 1. liga dvakrát?

České Budějovice – Situace kolem hokeje v Českých Budějovicích je nadále zamotaná. Poté, co jihočeská metropole přišla o extraligu, ohlásily snahu o záchranu seniorského hokeje ve městě hned dva subjekty. HC Motor získal licenci na první ligu od Hradce Králové, skupina kolem Radka Bělohlava, za kterou stojí místní fanklub, má licenci od mosteckého klubu. Kdo bude nakonec v Budějovicích hrát první ligu, tak není příliš jasné.

Jako první přišla s informací o získání licence společnost Motor České Budějovice, za kterou stojí podnikatel Zdeněk Caska. Zastupuje ji bývalý útočník Jaroslav Brabec. "Oslovil mě (Caska), jestli bychom do toho nešli a nepomohli tamnímu hokeji. Zkusili jsme to, oslovili jsme, co jsme mohli, a našli jsme společnou řeč s občanským sdružením, se kterým máme uzavřenou smlouvu o spolupráci. Teď se musíme ještě dohodnout s městem, což věřím, že se nám podaří a najdeme společnou řeč. A 29. jdeme na led," řekl Brabec.

Motor by měl hrát s hráči z bývalého prvoligového klubu Hradce Králové, kteří se neprosadili do extraligového Mountfieldu HK. "Začínat bez ničeho by byla smrtící věc. Po sportovní stránce je to pro nás trochu výhoda. Budeme mít hráče, kteří první ligu znají, i když veřejnost s tím bude mít asi na začátku trochu problém," uvědomuje si Brabec.

Licenci má i Bělohlav

Nicméně Motor není jediným subjektem, který má zájem hrát v Českých Budějovicích první ligu. "Budeme hrát první ligu. Získali jsme licenci od Mostu," hlásí Bělohlav. Za ním stojí i většina skalních fanoušků. "Osoby, které stojí za tímto projektem, jsou pro nás větším garantem toho, že nový klub bude mít jasné regionální kořeny a bude ctít dlouholeté tradice českobudějovického hokeje," stojí v oficiálním prohlášení českobudějovického fanklubu.

Bělohlav už jednal s hráči, se kterými hodlá spolupracovat. Lídrem týmu má být Aleš Kotalík, trenérem a manažerem Bělohlav. V týmu by pak měli působit i další hokejisté spjatí s Českými Budějovicemi. O tom, kdo nakonec bude v Budvar aréně hrát a o jakou soutěž půjde, by měla rozhodnout rada města ve středu.

Je nám líto, video expirovalo.
První liga v Budějovicích dvakrát?


Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články