Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vokoun vychytal další výhru Pittsburghu

New York – Zatímco na mistrovství světa ve Švédsku se daří Ondřeji Pavelcovi, Tomáš Vokoun září v zámoří. Hokejisté Pittsburghu zvítězili i díky jeho 35 zásahům v úvodním semifinálovém utkání Východní konference 4:1 nad Ottawou. Český gólman, který byl druhou hvězdou zápasu, dovedl tým k výhře i ve svém třetím startu v probíhajícím play-off a dosud ve vyřazovacích bojích kryl 101 ze 105 střel. Do semifinále Západní konference vstoupilo lépe Los Angeles, které doma porazilo San Jose 2:0.

Tomáš Vokoun
zdroj: ČTK/AP

Pittsburgh - Ottawa 4:1

"Snažili se stejně jako Islanders hodně střílet. Ale nejde o to, kolik pokusů měli. Záleží, jak jsou ty střely nebezpečné. A oni měli hodně střel z větší vzdálenosti, navíc mi pomáhali i spoluhráči, kteří obětavě blokovali jejich rány," komentoval Vokoun střeleckou převahu soupeře 36:30.

Jedinou branku inkasoval karlovarský rodák v páté minutě, kdy neměl pod kontrolou nahození puku z rohu kluziště a důrazný Colin Greening vyrovnal na 1:1. V dalším průběhu už však skórovali jenom Penguins, kterým k prvnímu bodu v sérii pomohly výkony speciálních formací. Nejlepší tým Východní konference vstřelil dva góly v přesilových hrách, jeden přidal i v oslabení.

Vokoun se do branky Pittsburghu dostal v předchozí sérii s Islanders za stavu 2:2 na zápasy. A od toho okamžiku jeden z aspirantů na zisk Stanleyova poháru v play-off vítězí. "Máme dva gólmany, kterým věříme. Ať je kterýkoli z nich v brance, chceme mu to co nejvíce usnadnit a pomoci k výhře. S Islanders jsme Marka-Andre Fleuryho nechali na holičkách, ale Vokoun to dochytal skvěle. Podržel nás v klíčových situacích i dneska a my jsme mu to vrátili v přesilovkách a oslabení," reagoval Chris Kunitz.

"Ze série s Islanders jsme se poučili. Dnes jsme hráli náš hokej a výborný byl i náš brankář," komentoval Pascal Dupuis výhru nad Ottawou, kterou podpořil jedním gólem. Útočník Pittsburghu je se šesti trefami nejlepším střelcem play-off, jen o jeden zásah méně má David Krejčí z Bostonu.

Los Angeles – San Jose 2:0

Los Angeles si doma poradilo se San Jose 2:0. Hlavním strůjcem prvního bodu v sérii byl brankář Jonathan Quick, nejužitečnější hráč loňského play-off, který zneškodnil 35 střel soupeře. O branky se postarali Mike Richards se Slávou Vojnovem. V dresu hostí nenastoupil do utkání kvůli zranění Martin Havlát.

Výsledky 2. kola play-off NHL

Východní konference - 1. zápas:

Pittsburgh - Ottawa 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Branky: 3. Martin, 13. Malkin, 39. Kunitz, 52. Dupuis - 5. Greening. Brankář Tomáš Vokoun odchytal za Pittsburgh celé utkání, inkasoval jeden gól z 36 střel a úspěšnost zásahů měl 97,22 procenta. Střely na branku: 30:36. Diváci: 18 621. Stav série: 1:0.

Západní konference - 1. zápas:

Los Angeles - San Jose 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Branky: 20. Vojnov, 33. M. Richards. Střely na branku: 20:35. Diváci: 18 118. Stav série: 1:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články