Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Boston prohrál s Torontem, Krejčího asistence nestačila

New York - Hokejový útočník David Krejčí přihrál v sobotním utkání play off NHL na jeden gól Bostonu, Bruins ale prohráli s Torontem 2:4 a Maple Leafs tak vyrovnali stav série na 1:1. Washingtonu stačil k výhře nad Rangers jediný gól.

Boston - Toronto
zdroj: ČTK/AP

Boston - Toronto 2:4

Krejčí, který byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu, ve 22. minutě založil akci, na jejímž konci Nathan Horton dorazil puk do branky a Boston se ujal vedení 1:0. Jenže hostující Joffrey Lupul ještě do druhé přestávky dvěma góly otočil skóre a hned v první minutě třetí třetiny zvýšil na 3:1 pro Toronto Phil Kessel. Domácí pak ještě stihli snížit, v 57. minutě ale vrátil Maple Leafs dvoubrankový náskok James van Riemsdyk a stav už se do konce zápasu nezměnil.

Kessel, střelec vítězného gólu, odehrál první tři sezony NHL právě v dresu Bostonu a přestože už čtyři roky působí v Torontu, teprve nyní se mu povedlo proti bývalému klubu skórovat při hře pět na pět - dosud se trefil třikrát v přesilovce. "Myslím, že jste mohli vidět ten úsměv na jeho tváři. Jsem si jistý, že energie, kterou v tu chvíli získala celá naše střídačka, se projevila v celém zbytku zápasu," pochvaloval si trenér Toronta Randy Carlyle.

Washington - New York Rangers 1:0 PP

Druhé vítězství v sérii vybojovali hokejisté Washingtonu, kteří udolali New York Rangers 1:0 až díky gólu Mika Greena z 8. minuty prodloužení. Brankář Braden Holtby zneškodnil všech 24 střel a vychytal své první čisté konto v play-off v kariéře. Green se prosadil dělovkou od modré čáry v přesilové hře, když na trestné lavici seděl Ryan McDonagh za vyhození puku mimo kluziště. Capitals v obou zápasech ještě neinkasovali v oslabení a ubránili všech sedm přesilovek Rangers. "Hráčům, kteří chodí na oslabení, musíme složit poklonu. Zvlášť po takovémhle vypjatém zápase," zdůraznil autor vítězné branky Green.

Los Angeles - St. Louis 1:0

Jediný gól rozhodl také zápas Los Angeles se St. Louis. Obhájci Stanley Cupu snížili stav série na 1:2 díky trefě Slávy Vojnova z 25. minuty a především pak díky výkonu brankáře Jonathana Quicka, který zneškodnil všech 30 střel Blues a připsal si pátou nulu v play off. Quick si tak napravil reputaci poté, co kvůli jeho chybě v přesilové hře prohráli "Králové" první zápas v prodloužení. "Vyhrát zápas 1:0 není jednoduché a my to dnes dokázali. Je to pro nás velké vítězství. Ale jestli chceme být v této sérii úspěšní, musíme vstřelit více než jeden gól," prohlásil kapitán Kings Dustin Brown.

Detroit - Anaheim 0:4

Čisté konto v sobotu vychytal ještě Jonas Hiller, díky jehož bezchybnému výkonu zvítězil Anaheim na ledě Detroitu 4:0 a ujal se vedení v sérii 2:1. Klíčovým momentem zápasu byl faul domácího útočníka Justina Abdelkadera, který byl na konci druhé třetiny vyloučen na pět minut a do konce zápasu za sražení obránce Toniho Lydmana. "Kačeři" sice v dlouhé přesilovce vstřelili pouze jediný gól a dostali se do vedení 1:0, od tohoto momentu ale kontrolovali zbytek utkání, což ve třetí třetině vyjádřili dalšími třemi brankami.

Východní konference - 2. zápasy:

Washington - New York Rangers 1:0 v prodl. Branka: 68. Green. Střely na branku: 38:24. Diváci: 18 506. Stav série: 2:0.

Boston - Toronto 2:4 (0:0, 1:2, 1:2) Branky: 22. Horton (Krejčí), 51. Boychuk - 26. a 32. Lupul, 41. Kessel, 57. Van Riemsdyk. Střely na branku: 41:32. Diváci: 17 565. Stav série: 1:1.

Západní konference - 3. zápasy:

Detroit - Anaheim 0:4 (0:0, 0:1, 0:3) Branky: 36. Bonino, 47. Getzlaf, 49. Etem, 54. Beleskey. Střely na branku: 23:29. Diváci: 20 066. Stav série: 1:2.

Los Angeles - St. Louis 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) Branka: 25. Vojnov. Střely na branku: 21:30. Diváci: 18 118. Stav série: 1:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články