Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Zlín vyhrál 5:2 a rozhodne až sedmý zápas

Plzeň - Hokejisté Zlína dokázali ve finále play-off extraligy odvrátit výhrou 5:2 na soupeřově ledě mečbol Plzně a vynutili si sedmou bitvu, která sérii za stavu 3:3 rozhodne. Berani dnes v utkání číslo šest sice prohrávali po trefě Martina Straky, ale poté góly Jiřího Ondráčka a Bedřicha Köhlera v rozmezí 14 vteřin zkraje druhé třetiny vývoj zápasu otočily na svou stranu. Sedmý duel se hraje v neděli ve Zlíně od 18:15, přímý přenos vysílá ČT sport a náš web.

Slavící hráči Zlína
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Mezi plzeňskými zadáky opět nechyběl zkušený Špaček, jenž startem v minulém utkání obnovil svoji aktivní kariéru, nastoupil také útočník Pletka. Na straně hostů došlo oproti minulému duelu k přeskupení útočných formací a pohromadě zůstala pouze ta vedená Leškou.

V úvodu zápasu se hrálo dlouho bez přerušení, ale zároveň z obou stran velmi opatrně. O něco aktivnější domácí zahrozili jako první, Balejovu bombu zneškodnil gólman Sedláček hřbetem lapačky. Vzápětí tečoval Lev Vampolovu střílenou přihrávku, ale pouze do strážce zlínské branky. Teprve v polovině deváté minuty musel zasahovat Mazanec, ale přes malé vytížení si dokázal udržet pozornost.

Na konci 11. minuty udělali Západočeši další krůček k titulu. Po Johnsonově akci zakončené ranou do horní tyče pohotově dorazil puk do branky kapitán Straka. Odpovědět mohl záhy Ondráček, s jehož bombou z kruhu pro vhazování si ovšem Mazanec poradil. Bekhend do Sedláčkovy lapačky poté namířil Vlasák, jenž si vybruslil z rohu kluziště.

Pohodu domácího celku i natěšeného vyprodaného hlediště řádně provětral nástup do druhé části. Už 39 vteřin po návratu ze šaten dorazil puk z úhlu Ondráček po odražené střele Řezníčka. Dokonalým šokem pak byla jen o 14 sekund později vedoucí trefa Beranů z Köhlerovy hole. Mazanec byl rázem mnohem více v permanenci a musel vytáhnout zákrok proti Melenovskému. Bezchybně si vedl i proti zblízka dorážejícímu Okálovi, i když v tomto případě potřeboval také notnou dávku štěstí.

HC Škoda Plzeň - PSG Zlín 2:5 (1:0, 0:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 11. Martin Straka (Johnson, Jan Kovář), 57. Kratěna (Kašpařík, Vlasák) - 21. Ondráček (Řezníček), 21. Köhler (Leška, Hamrlík), 44. Kostourek (Okál, Köhler), 57. Holík, 60. Tesařík. Rozhodčí: Baluška (SR), Minář - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:7, navíc Linhart (Zlín) 10 min. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 8236 (vyprodáno). Stav série: 3:3.

Plzeň: Mazanec - Jiří Hanzlík, J. Špaček, J. Jeřábek, St. Pierre, Slovák, Frolo, Mozík - Johnson, Jan Kovář, Martin Straka - Kratěna, Kašpařík, Vlasák - Balej, T. Sýkora, Pletka - Dvořák, Lev, Vampola - od 35. navíc Petruška. Trenéři: Razým, Michal Straka a Pejchar.
Zlín: J. Sedláček - Zámorský, Řezníček, Hamrlík, Linhart, Tesařík, Horák, Matějíček, Urbanec - Ondráček, Čajánek, O. Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - Melenovský, Holík, Fořt - Okál, Kostourek, P. Sedláček. Trenéři: Rostislav Vlach a Jurík.

Milan Razým (Plzeň): "V první třetině pro nás zápas začal velmi dobře a šli jsme do vedení. Bohužel jsme hrubě zaspali vstup do druhé třetiny, kdy jsme inkasovali dvě slepené branky a pustili jsme do vedení hosty, jimž hra, když vedou, vyhovuje. Měli lepší pohyb a musíme sportovně uznat, že dnes vyhrálo lepší mužstvo, přestože ve třetí třetině jsme se snažili vyvinout tlak a ještě dotáhnout zápas alespoň do prodloužení. Měli jsme tam šance, Kašpařík trefil tyčku, dali jsme kontaktní gól, ale hned jsme bohužel inkasovali počtvrté a to už rozhodlo. Jsme zklamaní, protože jsme chtěli naplnit ta očekávání, ale ne vždy je to tak, jak si to naplánujeme."

Juraj Jurík (Zlín): "Ukázalo se, že někdy jsou to fráze, někdy ne, že ten poslední krok je strašně těžký. Myslím, že jsme se na zápas velice dobře připravili. V podstatě jsme neměli co ztratit, ta tíha odpovědnosti ležela na domácích. I když jsme inkasovali v průběhu první třetiny gól, tak si myslím, že její průběh byl vyrovnaný. Velký zlom v celém zápase nastal v té jedné minutě, kdy jsme dali dvě branky. Myslím, že to hodně ovlivnilo průběh celého utkání. Měli jsme gól navrch, důsledně jsme bránili a dnes se to navíc hrálo tak na hraně, což vyhovuje většinou bránícím mužstvům. Pak jsme měli trochu strach, když jsme si nechali po chybě snížit, ale naštěstí Petr Holík dal rychle gól. Pak už bylo rozhodnuto." 

Kovářovi sebral radost z vyrovnání Sedláček, na druhé straně neuspěl Čajánek. V 38. minutě už se chystal uklidit puk do prázdné branky v přesilovce Kašpařík, Linhart ho však o kotouč připravil. Další početní výhodu Indiánů rozdělila přestávka a zůstala nevyužita.

Domácí se jen těžko dostávali přes pečlivou obranu hostů, což podpořil i zlínský výpad v 44. minutě, kdy Kostourek přidal třetí trefu Beranů. V 49. minutě ujel Holík v oslabení, ale v rozhodující chvíli při forhendové kličce proti Mazancovi mu utekl kotouč. Chvilku nato se naopak Vlasák s Kašpaříkem dostali sami dva před Sedláčka, jenže zakončující Kašpařík zacílil jen do horní tyče. Vzápětí spálil další šanci Kostourek.

V 57. minutě vykřesal naději pro domácí Kratěna, jenže Holík poté vystihl Hanzlíkovu přihrávku naslepo a precizním bekhendovým blafákem překonal Mazance. Při power play domácích nejprve minul Čajánek, ale Tesařík už ne a upravil na konečných 2:5.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články