Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

K reprezentaci se přidá čerstvý mistr Švédska Ševc a Petružálek

Praha - Hokejovou reprezentaci připravující se na mistrovství světa posílí obránce Martin Ševc, který se stal počtvrté mistrem Švédska, a útočník Jakub Petružálek hrající za Dynamo Moskva. Oba by se k týmu měli připojit v úterý, kdy se v Brně uskuteční další sraz národního týmu před Českými hokejovými hrami. Novinářům to po dnešním souboji se Slovenskem řekl trenér Alois Hadamczik.

Jakub Petružálek
zdroj: khl.ru

Pro Petružálka skončila klubová sezona ve středu, kdy s Dynamem vyhrál play-off Kontinentální ligy a získal Gagarinův pohár.

Po třech úspěších s Färjestadem slaví Ševc švédský titul s týmem Skelleftea, který finálovou sérii s Luleou rozhodl v nejkratším možném čase. Čtvrtý zápas Ševc a spol. vyhráli 4:0. Ševc ve finálové sérii přispěl dvakrát bodově k vítězství Skelleftey. Ve třetím zápase dal jeden ze dvou gólů a dnes u jednoho asistoval. Zatímco si mohl užívat zlatou helmu, v dresu poražené Luley získal stříbro další český obránce Pavel Skrbek.

Hadamczik zvažoval i povolání Petružálkova spoluhráče obránce Filipa Nováka. Zkušený bek ale není zdravotně fit. "Mluvili jsme s ním a už měsíc hraje s teplotami přes 38 stupňů. Nemohou stále přijít na to, z jaké příčiny to je. Říkali mu, že má zápal plic, pak zase ne," uved Hadamczik.

Reprezentační kouč sleduje i finále play-off české extraligy, ve kterém o titul bojují Plzeň a Zlín. Jistou pozvánku má Jan Kovář. "Ve Zlíně jsou na tom hráči (o které bych měl zájem) podobně jako Filip Novák. Honejsek nehraje vůbec, Zámorský a Holík mají problémy a starají se o ně lékaři," dodal Hadamczik.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články