Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Vokoun vychytal Boston a Pittsburgh podeváté v řadě vyhrál

Pittsburgh (USA) - Brankář Tomáš Vokoun má za sebou další skvělé vystoupení. Vychytal hokejisty Bostonu a pomohl Pittsburghu k deváté výhře za sebou a zároveň do čela Východní konference. Český gólman zneškodnil 31 střel, za jeho záda prošel jediný puk a po vítězství 2:1 byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Všechny tři góly padly v úvodní třetině. Nejprve se prosadil domácí kapitán Sidney Crosby, po něm vyrovnal Tyler Seguin, ale Pittsburghu vrátil vedení Joe Vitale. Předloňští vítězové Stanley Cupu prohráli druhý zápas z posledních sedmi a opět s Penguins. Navíc přišli o útočníka Davida Krejčího, který odstoupil po zásahu pukem do kolena.

Také Pittsburgh zaznamenal citelnou ztrátu, protože na konci první třetiny odjel na střídačku s nespecifikovaným zraněním nejlepší střelec mezi obránci z celé ligy Kris Letang.

Výsledky NHL

Pittsburgh - Boston 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)

Branky: 13. Crosby, 20. Vitale - 17. Seguin. Brankář Tomáš Vokoun odchytal za Pittsburgh celý zápas, z 32 střel inkasoval jeden gól a úspěšnost zákroků měl 96,9 procenta. Střely na branku: 18:32. Diváci: 18 659.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články