Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slávistu Kadlece čeká proti Kladnu 1000. zápas v extralize

Praha - Obránce hokejové Slavie Petr Kadlec pokoří v nedělním utkání proti Kladnu hranici 1000 odehraných zápasů v tuzemské nejvyšší soutěži. Současný kapitán Pražanů se stane teprve pátým hráčem, jenž na tuto metu dosáhne, hned trojice jeho předchůdců však stále pokračuje v kariéře a stejně jako on svá čísla neustále vylepšuje.

Petr Kadlec
zdroj: ISIFA autor: Pavel Paprskář

"Abych řekl pravdu, teď, jak se připravujeme na play-off, jsem na to úplně zapomněl. Vůbec na to nemyslím. Teď tady týden trénujeme, takže to moc nevnímám a neprožívám," řekl Kadlec. Podobně jsou na tom podle jeho úsudku hráči, kteří v historickém přehledu figurují nad ním. "Jdou do sezony jen s tím, že chtějí mít dobrou sezonu, aby tým postoupil co nejdál, ale ta čísla nijak moc nesledují," myslí si Kadlec.

Přehledu vévodí českobudějovický bek František Ptáček, na jehož kontě je ještě o 89 startů více, ale je o téměř dva roky starší. Šestatřicetiletý Kadlec je nejmladší z první pětice a mohl by třeba jednou zaútočit i na úplný vrchol. "No jo, ale jak znám Frantu (Ptáčka), tak ten udělá možná i dva tisíce. To je prostě dříč, velký poctivec a ten může klidně hrát ještě dalších pět let," řekl Kadlec. Na kolik se ale cítí on sám? "To teprve uvidím, stejně jako každý rok. Ale že bych si dopředu řekl, že v tolika a tolika skončím, nic takového nastaveno nemám," podotkl Kadlec.

Oproti Ptáčkovi, jenž s Jihočechy ztroskotal v předkole na Vítkovicích, může nyní svůj počet startů vylepšit v play-off, na jehož úvodu čeká Pražany Kladno. Kadlecovi ale bylo jméno soupeře vcelku jedno. "Nemá moc cenu si vybírat. Zažil jsem už play-off, kdy jsme někoho chtěli, dostali jsme ho a pak jsme vypadli. A stejně i naopak - říkali jsme si 'tyhle ne' a nakonec jsme postoupili zase my," vzpomínal Kadlec. "Musíme hrát náš hokej, naši hru a pak je jedno, proti komu hrajeme," doplnil jeden z hlavních tahounů současného týmu.

Kladno proti Pardubicím hrálo podle jeho názoru výborně. "Nedostávají moc gólů... Musíme hrát poctivě, právě jako Kladno s Pardubicemi. Hráli poctivě, makali, dobře bruslili, a tím si to uhráli," všiml si Kadlec. Jednou z klíčových věcí bude prý i udržet nervy na uzdě, zbytečně nefaulovat a neoplácet, protože přesilovky budou rozhodovat. "Mají tam 'Patýse' (Pavla Pateru), který to umí rozdávat a dát i góly. Já za rozhodčími snad asi ani nebudu vůbec jezdit. Člověk musí sklopit uši a přijmout jejich rozhodnutí, stejně už to pak nezměníte," uzavřel Kadlec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články