Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hokejista Straka se vrací do Plzně, bude i manažerem

Plzeň - Vedení plzeňského hokejového klubu Lasselsberger na tiskové konferenci oficiálně potvrdilo návrat hokejového útočníka Martina Straky do svého týmu. Olympijský vítěz z Nagana a mistr světa z Vídně 2005 ukončil angažmá v zámořské NHL, kde naposledy oblékal dres New York Rangers, a vrací se do mateřského klubu. Vedle úlohy extraligového hráče bude i generálním manažerem a jednatelem týmu.

Straka dnes na tiskové konferenci o svém budoucím působení podepsal smlouvu s prezidentem klubu Tomášem Králem. Kontrakt uzavřeli na jeden rok. "Jsem moc vděčný za tu šanci. Věděl jsem dlouho, že když se vrátím do Čech, tak to bude do Plzně. Jsem Plzeňák a jsem tady doma," řekl Straka, který nyní bude zastávat i funkci v managementu týmu. "V manažerské funkci se budu nejprve především rozkoukávat a vstřebávat nové věci. Je potřeba podávat především dobré výkony na ledě, abychom se dostali do play off a lidi se hokejem bavili," dodal hokejista.

Prezident plzeňského klubu Tomáš Král Strakův návrat oznámil již 26. června, přiznal ale, že Strakův příchod ještě není definitivně dojednán. Tisková konference se měla uskutečnit už v pondělí 7. července, ale na poslední chvíli byla zrušena. Podle neoficiálních informací proto, že se obě strany neshodly na personálním složení vedení klubu.

Pětatřicetiletý útočník Straka by měl obléknout dres Plzně znovu po více než třech letech, neboť na západě Čech odehrál při výluce v NHL kompletní ročník 2004/05. Tehdy v 45 zápasech získal 34 kanadských bodů za šestnáct gólů a 18 asistencí. V NHL má na kontě 954 zápasů v základní části za Pittsburgh, Ottawu, Islanders, Floridu, Los Angeles a Rangers, v nichž si připsal 717 bodů za 257 branek a 460 nahrávek. V play off přidal Straka ve 106 utkáních 70 bodů díky 26 gólům a 44 asistencím.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články