Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň přes třetí prohru za sebou vede o deset bodů

Praha - Hokejisté Plzně sice ve 40. kole extraligy podlehli na ledě Litvínova 1:2 po samostatných nájezdech a připsali si třetí prohru za sebou, ale stále vedou tabulku o deset bodů před Zlínem. Ten v jubilejním 1000. dějství samostatné české extraligy podlehl na ledě pražské Slavie 2:3 v prodloužení. Třetí Třinec neměl na druhou pozici, na kterou ztrácí bod, možnost zaútočit, protože duel v Pardubicích odehraje až 19. února.

HC Litvínov - Škoda Plzeň 2:1 SN

Litvínov získal skalp lídra poprvé v sezoně, když dokázal s Indiány bodovat až na čtvrtý pokus. O vítěznou branku se postaral v rozstřelu František Lukeš a Verva se drží v první šestce. Plzeň po předchozí sérii osmi vítězství získala za poslední tři kola jen dva body.

Vítkovice Steel - HC České Budějovice 1:2 SN

Vítkovice nenavázaly na dvě poslední výhry a v utkání týmů, které bojují o účast v elitní desítce, podlehly na domácím ledě Českým Budějovicím 1:2 po samostatných nájezdech. Důležitý bod navrch zařídil pro Jihočechy v rozstřelu Jiří Šimánek. Mountfield i přesto už sedm kol čeká na vítězství v normálním čase, ale po předchozí sérii pěti zápasů bez bodu navázal na páteční výhru 2:1 rovněž po nájezdech na ledě Slavie.

Je nám líto, video expirovalo.
Bílí Tygři Liberec - Rytíři Kladno

Bílí Tygři Liberec - Rytíři Kladno 0:2

Kladno zvítězilo na ledě Liberce 2:0 a připsalo si první výhru bez Jaromíra Jágra a dalších hvězd z NHL. Gólem a nahrávkou se na výhře podíleli Miloslav Hořava a Jiří Kuchler, Jan Chábera vychytal druhé čisté konto v sezoně. Rytíři se tak udrželi na pátém místě, předposlední Liberec naopak nenapravil nepovedený páteční výkon z Vítkovic (1:7) a připsal si sedmou porážku z posledních osmi zápasů. Bílým Tygrům nepomohla ani čerstvá brankářská posila Marek Schwarz, jenž přišel ze Sparty výměnou za Marka Pince.

Slavia Praha - PSG Zlín 3:2 PP

Zlín na ledě Slavie sice dohnal dvoubrankovou ztrátu, ale nakonec prohrál v prodloužení. Čtvrtá Slavia se radovala díky rozhodující trefě obránce Pavla Kolaříka, který si připsal první gól v sezoně.

Kometa Brno - Piráti Chomutov 4:0

Jen bod za Litvínovem je Kometa Brno, která porazila na domácím ledě poslední tým tabulky Piráty Chomutov 4:0. Brňané se po více než měsíčním čekání a devíti zápasech dočkali tříbodového vítězství. Naposledy porazili 9. prosince v Praze Slavii 3:1. Naopak Chomutov už počtvrté za sebou vyšel bodově naprázdno a v šestém utkání v sezoně nedal branku. Na předposlední Liberec ztrácí bod a na dvanácté Karlovy Vary pět.

Energie Karlovy Vary - Sparta Praha 0:2

Právě karlovarská Energie doma podlehla Spartě 0:2. Sparta po páté výhře za sebou pokračuje v útoku na první šestku, na kterou ztrácí už jen dva body. Vítěznou branku Pražanů vstřelil pět vteřin před koncem první třetiny obránce Petr Gřegořek, který přišel do Sparty v polovině listopadu právě z Energie. Slovenský gólman Marcel Melicherčík si při druhém startu v nejvyšší soutěži od začátku zápasu připsal premiérové čisté konto.

TABULKA PO 40. KOLE (//sport/tabulky/133142-tabulka-hokejove-extraligy/)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články