Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Zlín nebo Třinec ukončí neúspěšnou sérii, Slavia hostí Kladno

Praha - Ve znamení snahy ukončit neúspěšné série se ponese vzájemný souboj hokejistů Zlína a Třince ve 23. kole hokejové extraligy. Berani válí v arénách soupeřů, ale doma čekají na úspěch už od 5. října, kdy porazili Kladno, Oceláři naproti tomu dlouho nepřivezli body zvenku. Slavia a kladenští Rytíři se opět po dvou měsících střetnou v pražské O2 areně. Vítkovice se poprvé představí pod trenérským tandemem Peter Oremus - Ladislav Svozil domácím divákům. Utkání Vítkovice – Brno sledujte v rámci magazínu Buly – hokej živě od 18:00 na ČT sport a našem webu.

Vítkovice se pod novým trenérem vzchopily, zpevnily obranu a z třízápasové šňůry venku dovezly sedm bodů, které tým přiblížily na dostřel osmým Pardubicím. "Je to určitě velká vzpruha. Důležité je, že se nám dařilo to, co jsme chtěli hrát, a v neděli jsme Pardubice ani nepustili do mnoha šancí. Kometa, to je další z řady velmi silných týmů, disponuje šikovnými hráči, ale budeme chtít navázat na poslední zápasy," řekl asistent Svozil.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Vítkovice - Brno

"Stále nás pronásledují zranění. V Plzni nám po vítězném zápase vypadl náš momentálně nejlepší útočník Jakub Svoboda. Je to nekonečný kolotoč," posteskl si kouč Brňanů Zdeněk Venera. "Vítkovice potřebují body, doma budou nepříjemným protivníkem. Na to se musíme připravit. I když Málek nyní nechytal, tak je výborným brankářem. Silný je také první útok Vítkovic. Náš příští soupeř zlepšil defenzivu, dostává málo branek. Bude to těžký souboj," uvedl brněnský kouč.

Zlínští by už chtěli ukončit sérii šesti domácích proher. Svěřencům trenéra Rostislava Vlacha se daří na ledě soupeřů, kde pro změnu v posledních osmi zápasech vyhráli. "Chtěli bychom už potěšit vítězstvím i naše fanoušky. Aby také odcházeli domů po hokeji spokojeně," poznamenal Vlach, jenž považuje ofenzivně laděný Třinec za velmi těžkého protivníka. "Má ve svých řadách nejen nejlepšího střelce extraligy Růžičku. I další útočníci jsou výborní, nemají slabinu na žádném místě v sestavě," tvrdí Vlach.

Třinci venku zcela odešla forma, prohrál pětkrát v řadě. Výhodou by tentokrát mohla být skutečnost, že kouč Ocelářů Josef Turek Zlín skoro do detailu zná ze svého dřívějšího působení. "Ale nic prestižního to pro mě nebude, zápas jako každý jiný, byť mám na Zlín velice příjemné vzpomínky a kluky znám," řekl Turek, který se do Zlína po svém odchodu k Ocelářům vrátí poprvé. "Chceme už konečně zlomit tu sérii venkovních neúspěchů. Zlínu se pro změnu nedaří doma, ale tým je velmi dobrý, což ostatně dokazuje jeho výhra na Kladně," dodal Turek.

Slavia narazí na Kladno a může se podobně jako v prvním vzájemném souboji sezony, který se hrál rovněž v Praze, ale domácím týmem bylo v O2 areně Kladno, opět těšit na zaplněné hlediště, kam podle informací pražského klubu dorazí minimálně 11 tisíc diváků. Kladenští třikrát za sebou prohráli a po reprezentační pauze jako kdyby se zasekl jejich brankostroj. "Chybí nám lehkost se střílením branek," připustil po nedělní porážce 1:4 se Zlínem asistent trenéra Jiří Kopecký.

"Navíc dostáváme góly z prostoru okolo brankoviště, na to jsme se zaměřili," dodal Kopecký. Od zápasu čeká úporný a vyrovnaný souboj podobně jako v prvním vzájemném měření sil, které vyšlo lépe Slavii (3:2). "Slavia hraje velice dobře. Nedají nikomu ani kousek ledu zadarmo, zvlášť na tom jejich malém kluzišti. Na druhou stranu teď mockrát v O2 areně za poslední dobu nehráli a my ji občas využili pro domácí zápasy, tak uvidíme," dodal Kopecký.

Litvínov vynesly poslední skvělé výkony a pětizápasová série výher až na čtvrtou příčku, přičemž od třetího Kladna dělí svěřence kouče Vladimíra Jeřábka už jen horší skóre. "Je to samozřejmě pěkné, ale po pravdě řečeno na to vůbec nehledíme. Snažíme se posbírat co možná nejvíc bodů, aby pro nás byl pohled na tabulku příjemný hlavně po skončení základní části," prohlásil Jeřábek.

Přehnaný optimismus prý zatím krotit nijak nemusí. "Vše se odvíjí od toho, že hrajeme kolektivně a soudržně. Nějaká chyba se vždy udělá, ale kdyby se neudělala, nepadají žádné góly. Chceme v tom pokračovat i proti Spartě, která stejně jako my absolvovala celý ten nabitý program posledních dnů, ale zápasy s ní jsou vždy hodně prestižní, takže únava půjde stranou. Odmakáme to a pak si odpočineme," dodal Jeřábek.

Karlovy Vary v posledních zápasech dokázaly výrazně vylepšit defenzivu, což přineslo zisk pěti bodů. Tuto sbírku by Západočeši rádi rozmnožili i proti Chomutovu. "Určitě jsem spokojený s předvedenou hrou, menší spokojenost už je s proměňováním šancí, to bychom potřebovali ještě zlepšit. Věřím, že se nám to podaří už proti Chomutovu a dáme už konečně i první gól zápasu," přál si nedávno dosazený kouč Richard Žemlička. Na své první krušnohorské derby se těší. "Mohlo by přijít hodně diváků. Chomutov výborně nastartoval sezonu, vhodně doplnil kádr hráči z NHL a hraje teď výborně dozadu. Bude to velký boj," doplnil Žemlička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články