Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů CEV 2023/2024

Eliáš nezačne hrát v extralize dřív než v lednu

Praha - Útočník Patrik Eliáš v nejbližší době počet českých hráčů ze zámořské NHL v extralize nerozšíří. Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru momentálně počítá s tím, že se v Česku do zápasového rytmu zapojí až po Novém roce a jen v případě, že bude celý ročník kanadsko-americké soutěže zrušen. Navíc to nevypadá, že by hrál za Spartu, jak se obecně předpokládá. Pražský klub je v extralize poslední a Eliáš chce hájit barvy týmu, který bude mít šanci bojovat o titul.

Je nám líto, video expirovalo.
Patrik Eliáš o své budoucnosti

"Šance, že se v nejbližší době zapojím do extraligy, je nulová. Pokud odpískají celou sezonu, tak se budu rozhodovat. To se ale může stát až v polovině nebo na konci listopadu," řekl Eliáš.

Už v létě sice jednal se Spartou, že by za ni při výluce NHL hrál, ale kvůli špatným výsledkům Pražanů se nyní k této myšlence nepřiklání. "Pokud to bude na dva tři měsíce, tak půjdu do týmu, který má ambice vyhrát. Kdyby byla Sparta na zadních příčkách, tak by bylo zbytečné, abych tam šel na dva měsíce. Musel bych situaci zhodnotit jinak. Bohužel," přiznal šestatřicetiletý útočník.

Sparta by jej ráda v týmu uvítala už nyní, nikdo jej ale prý nepřemlouvá, aby začal hrát. "Od začátku jsem s nimi mluvil na rovinu a říkal, že v září říjnu hrát nechci a že to začnu případně řešit v listopadu. Oni jsou docela v obtížné situaci, takže by to možná uvítali. Na druhou stranu, já nemůžu naskočit do zápasů, potřeboval bych pár týdnů trénovat," řekl Eliáš.

Opora New Jersey se připravuje individuálně, na led chodí na stadionu Hvězdy Praha sám nebo s juniory. "Takže kdyby se za dva tři týdny začalo, tak jsem připravený. Začátky mám stejně pomalejší, takže bych byl rád, kdyby se začalo třeba až o Vánocích," pousmál se Eliáš.

Do zápasového rytmu nespěchá i proto, že nechce riskovat případné zranění. Po sezoně mu končí smlouva s Devils. "Věřím, že budu podepisovat poslední kontrakt (v kariéře). Člověk musí být opatrný. Nikdy nevíte, co se vám může stát," podotkl rodák z Třebíče.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články