Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Litvínov si proti Budějovicím připsal první výhru

Litvínov - Hokejisté Litvínova porazili ve 2. kole extraligy České Budějovice 3:1. Hosté sice na severu Čech vedli, ale domácí vývoj duelu brankami Juraje Majdana a Františka Lukeše obrátili. Hostující obránce Ptáček vyrovnal 1035. startem rekordní extraligový zápis jiného bývalého beka Josefa Řezníčka v české nejvyšší soutěži.

V prvním utkání před vlastními fanoušky v novém ročníku se Severočeši rozjížděli jen velmi zvolna. Jihočeši, kteří v pátek na úvod soutěže rovněž prohráli, si s nimi však příliš nezadali, a proto diváci v první části příliš zajímavých okamžiků neviděli. Druhé dějství rozproudila série vyloučení, ale také okamžik z končící 23. minuty, kdy sice chemici dokázali dostat kotouč za Kantorova záda, jenže radost domácích měla jepičí život. Sudí Blecha gól neuznal pro předchozí nebezpečnou hru vysokou holí Frolíka.

Místo vedoucí trefy se tak Litvínov musel bránit 71 vteřin trvající přesilovce Jihočechů čtyři na tři, hosté toho ale moc nevymysleli. Vteřinu před skončením 38. minuty se však přece jen dostali Budějovičtí do vedení. Gula chyboval u hrazení, proti Francouzovi se řítili osamocení Květoň s Langhammerem, který místo přihrávky poslal bekhendem kotouč k přední tyčce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Litvínov - České Budějovice

Už 58 vteřin nato bylo ovšem vyrovnáno, když Majdan usměrnil nahození před Kantora. Stejně jako Litvínov druhou třetinu skončil, načal také tu třetí a už po 20 sekundách poslal domácí do vedení Lukeš. Hosté vzápětí přežili bez pohromy vyloučení Langhammera a sami nezužitkovali trest Pšurného. V 55. minutě zbrzdil nápor Jihočechů faulující Kolarz a závěrečný pokus o hru bez brankáře potrestal gólem do prázdné branky Hübl.

Čtyřiatřicetiletý forvard byl jako obvykle tahounem týmu. Ke gólu přidal v předchozím průběhu i dvě asistence. První formace tak byla u všeho. "S Frantou Lukešem hrajeme už třetí sezonu spolu, takže s ním ta spolupráce je výborná, víme o sobě, výborně nám to klape. A teď je s námi v lajně Juraj, kterému to teď střílí. Doufám, že mu to vydrží co nejdéle a bude se dařit nejenom nám, ale i celému týmu," přál si Hübl.

HC Litvínov - HC České Budějovice 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 39. Majdan (Posmyk, Hübl), 41. Lukeš (Hübl, Majdan), 60. Hübl (Majdan) - 38. Langhammer. Rozhodčí: Hrubý, Blecha - Kajínek, J. Svoboda. Vyloučení: 7:8. Bez využití. Diváci: 4 308.

Litvínov: Francouz - Posmyk, Kubát, Kousalík, Jareš, Stříteský, Sklenička, Gula - Majdan, Hübl, Lukeš - J. Černý, Hanzl, Frolík - Martynek, Rapáč, R. Pšurný - Kubinčák, Baláž, Gerhát. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Budějovice: Kantor - Ptáček, Jank, Vráblík, Vydarený, Kolarz, Frühauf - Šimánek, Červený, Kotalík - Dej, Langhammer, L. Květoň - Mertl, Kašpařík, Podlešák - Soudek, Knotek, Rousek. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Byl to hrozně těžký zápas, v němž Budějovice perfektně bránily, a bylo to pro nás ještě o to těžší, když jsme udělali ve středním pásmu jednu z mála chybiček a hosté šli do vedení. Důležitým momentem bylo, že jsme ještě v té třetině vyrovnali a šli do kabin za stavu 1:1. Kdybychom ten gól nedali, Budějovice by ještě zhustily střední pásmo a umí brejky. Stejně důležitým momentem byl i druhý gól v nástupu do třetí třetiny."

Peter Draisaitl (Budějovice): "Myslím, že jsme hráli velmi dobře, než jsme tam měli ta dvě katastrofální střídání koncem druhé třetiny a na začátku třetí třetiny. A z toho jsme se už vůbec nevyhrabali. Mentálně jsme to tam pak vůbec nezvládli. To je ta práce, která na nás čeká. Už v prvním zápase v Budějovicích tam byly náznaky, že když se stane nějaká chyba, hráči to psychicky nezvládnou. Přesně to se stalo a po druhém gólu se ve třetí třetině nic moc nedělo. Přitom bylo ještě 19 minut na obrat."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články