Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Lev Praha má jasný cíl: minimálně druhé kolo play-off

Praha - Postup do druhého kola Gagarinova poháru si vytyčili jako základní metu do premiérové sezony v Kontinentální lize hokejisté Lva Praha. První český klub v soutěži s týmem poskládaným převážně z českých a slovenských reprezentantů čeká úvodní duel ve čtvrtek v domácí Tipsport Aréně od 20:00 proti Dinamu Riga.

Normunds Sejejs a Josef Jandač
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Po představenstvu klubu byl od majitelů daný cíl dojít minimálně do druhého kola play-off. Samozřejmě bychom chtěli i dále, ale uvidíme, jaký bude například zdravotní stav a další faktory," řekl generální manažer Lva Normund Sejejs. "Myslím si, že máme dobře poskládaný tým, který odvedl v přípravě hodně práce," doplnil Sejejs.

Kouč Josef Jandač chce být se svými svěřenci co nejvíce úspěšný. "Já mám nejvyšší cíle, ale musí to člověk brát reálně. Musíme jít postupnými kroky a pro nás vlastně začíná play-off ve čtvrtek," prohlásil kouč, který přišel do Lva z pražské Sparty.

O osm postupových míst v Západní konferenci se musí Lev poprat se čtrnácti soky. "Musíme postupně sbírat body, abychom se drželi na pozicích pro play-off. Pak se udělá tlustá čára a začíná nová soutěž. Když se do play-off dostaneme, tak vyřazení v jakémkoliv kole bude pro mě špatné. Chci jít co nejdále," doplnil Jandač. "Je to ale úplně jiná soutěž. V minulé sezoně to poznala po vítězství v základní části v extralize Sparta, v NHL Vancouver nebo ve Švédsku Lulea, které vypadly v prvním kole."

V týmu má například české reprezentanty Jiřího Novotného, nového kapitána, další útočníky Jakuba Klepiše, Petra Vránu, beky Tomáše Mojžíše, Ondřeje Němce či gólmana Tomáše Pöpperleho. Dále pak například ofenzivní posilu ze zámoří Michala Řepíka. Mezi slovenskými posilami jsou hlavními hvězdami Luboš Bartečko či Marcela Hossa a v kádru jsou i hráči z Kanady, Švédska i Ruska.

Kouč Jandač má z přípravy dobrý pocit

Po dvou měsících přípravy v Praze, Liberci, ve Švýcarsku i na Ukrajině má Jandač z týmu dobrý pocit. "Ukáže se ale až na ledě v zápasech. Samozřejmě se v přípravě objevily dobré, ale i horší věci. Bude také záležet na psychice, jak se dokáže mužstvo vyrovnat například s nepříznivým vývojem a tak dále," prohlásil trenér. Lev sehrál deset duelů a sedm z nich vyhrál.

Trenér Josef Jandač a kapitán Jiří Novotný
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Do soutěže jdeme s pěti pětkami. Je potřeba mít širší kádr, protože mohou přijít v sezoně zranění a musíme také reagovat na vývoj v sezoně," uvedl Jandač. Lev nemá žádný juniorský tým a v kádru také mladíky, protože podle reglementu KHL musí být na soupisce k zápasu mezi 20 hráči čtveřice hokejistů ve věku od 17 do 21 let.

Kapitán Novotný: Nedáváme si malé cíle

Kapitán Novotný si pochvaluje, jak se nově poskládané mužstvo dalo dohromady. "Nedáváme si malé cíle. Bylo by špatné říkat, že jsme v soutěži první rok a uvidíme, než si to sedne a jít si jen zahrát. Myslím si, že kvalita týmu je obrovská. Ukázalo se to i v přípravných zápasech. Ve čtvrtek začínáme naostro a uvidíme," prohlásil Novotný.

Lev po čtvrtečním duelu s Dinamem Riga bude hrát doma ještě v sobotu proti Spartaku Moskva a v pondělí s Donbassem Doněck. Následně jej čekají první tři zápasy venku na ledě Viťazu Čechov, Čerepovce a Dinama Minsk.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž - Lev Praha před startem KHL

Soupiska HC Lev Praha

Brankáři:

1 Drew MacIntyre

2 Ondřej Kocián

3 Marcel Melicherčík

42 Tomáš Pöpperle

Obránci:

6 Tomáš Mojžíš

8 Michal Sersen

9 Jiří Hunkes

25 Mathias Porseland

45 Alexandre Picard

52 Filip Pavlík

63 Ondřej Němec

66 Juraj Mikuš

74 Nathan Oystrick

Útočníci:

12 Jiří Novotný

14 Jaroslav Svoboda

16 Michal Birner

20 Petr Vrána

21 Jakub Klepiš

23 Ľuboš Bartečko

26 Michal Řepík

30 Tomáš Rachůnek

38 Paul Szczechura

43 Tomáš Surový

61 Erik Christensen

62 Lukáš Cingel

64 Jiří Sekáč

71 Juraj Mikúš

75 Vitalij Karamnov

81 Marcel Hossa

Trenér: Josef Jandač. Asistenti: Jiří Kalous a Vitalij Karamnov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články