Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Štěpánek byl nejjistějším brankářem MS, Kovář těsně za ním

Helsinky - Český hokejový brankář Jakub Štěpánek měl na mistrovství světa ve Švédsku a Finsku nejnižší průměr 1,49 obdržené branky na zápas. Předčil Rusa Semjona Varlamova (1,77) a třetí byl další český gólman Jakub Kovář (2,05). Podle procenta úspěšnosti zákroků byl nejlepší Varlamov (93,93), před Štěpánkem (93,88) a Kovářem (92,77).

Další čeští hokejisté ve statistikách nevynikali. V produktivitě byl nejlepší s osmi body za pět branek a tři asistence Aleš Hemský, který se zařadil až na 22. místo. Mezi střelci se útočník Edmontonu podělil o třetí pozici a v pořadí nahrávačů byl šestnáctý se šesti asistencemi Tomáš Plekanec.

Kanadské bodování ovládl Rus Jevgenij Malkin, jenž nasbíral v 10 zápasech 19 bodů a s 11 brankami se stal i nejlepším střelcem. Druhý Patrick Thoresen z Norska zaznamenal v osmi utkáních o bod méně, za sedm tref a 11 přihrávek. Třetí skončil s 15 body z osmi duelů Švéd Henrik Zetterberg.

V tabulce střelců ztrácel druhý Thoresen na Malkina čtyři trefy. Nejlepším nahrávačem se stal s 12 asistencemi Zetterberg, Thoresen zaostal o jednu nahrávku. Pozice nejproduktivnějšího obránce patří Kanaďanovi Duncanu Keithovi, jenž zaznamenal v osmi utkáních 11 bodů za gól a deset asistencí. Nejlepší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech měli se 16 kladnými body Rusové Malkin a Alexandr Pěrežogin.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články