Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Hokejisté Los Angeles vedou nad Phoenixem už 2:0

Phoenix (USA) - Hokejisté Los Angeles vyhráli ve finále Západní konference NHL na ledě Phoenixu 4:0 a v sérii vedou 2:0. Hattrickem se blýskl útočník Jeff Carter, Kings navíc vyrovnali tři rekordy zámořské soutěže.

Phoenix - Los Angeles
zdroj: ČTK/AP

První rekord Los Angeles vyrovnalo vítězstvím v sedmém zápase na soupeřově ledě za sebou, což se naposledy povedlo Chicagu před dvěma lety. Sedmou výhrou venku na úvod play-off Kings také srovnali dosavadní maximum Colorada z roku 1999. V součtu s minulou sezonou uspěli už v devátém duelu na ledě soupeře, čímž napodobili výkon New Yorku Islanders z let 1982 a 1983.

"Z nějakého zvláštního důvodu tento tým rád hraje venku. Je to o způsobu myšlení, nic nás tu nerozptyluje," uvedl k pozoruhodné sérii hrdina zápasu Carter, který se poprvé trefil v 25. minutě, kdy po úvodním gólu Dwighta Kinga zvýšil na 2:0, druhou branku přidal sedmadvacetiletý útočník v závěru druhé třetiny a hattrick dovršil v 52. minutě. Napodobil tak výkon slavného Wayna Gretzkého, který byl v roce 1993 posledním hráčem Kings, jenž zaznamenal v jednom utkání play-off tři branky.

"Máme rezervy, určitě umíme hrát lépe, než ukazujeme," řekl trenér Phoenixu Dave Tippett. "Dnes se mi líbila naše hra v úvodní třetině a první část druhé. Musíme ale vydržet hrát takhle pořád, držet puky od naší branky, být disciplinovanější a využít nějaké své šance," burcoval.

Slova o disciplíně se týkala dvou klíčových hráčů Coyotes, kapitána Shana Doana a Martina Hanzala. Pro oba duel skončil předčasně poté, co dostali trest na pět minut a do konce utkání za vražení na hrazení. Kings oslabení soupeře využili a dvěma góly zvýšili vedení z 2:0 na 4:0.

Hokejisté Los Angeles v úvodních dvou zápasech s Phoenixem ani jednou neprohrávali, i v předchozí sérii se St. Louis, které vyřadili ve čtyřech utkáních, byli pozadu jen jednou na necelých osm minut. "Chceme dát první gól. A pak i ten další. Je to dobrý typ strachu, který nás pohání vpřed a nutí tým neuspokojit se současným stavem," popsal Dustin Penner přístup mužstva.

Phoenix - Los Angeles 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)

Branky: 25., 39. a 53. J. Carter, 14. King. Střely na branku: 24:40. Diváci: 17 149. Stav série: 0:2

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články