Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Od rychlého gólu se vše odvíjí, pochvaloval si Hemský

Stockholm - Velkou zásluhu na vysoké výhře českých hokejistů nad Německem 8:1 měl také útočník Aleš Hemský. Světový šampion z roku 2005 otevřel již po 118 sekundách skóre, což bylo podle opory Edmontonu hodně důležité.

Aleš Hemský v německé brance
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

"Od toho se všechno odvíjí. Když člověk dá gól na začátku, tak se cítí hned lépe," řekl Hemský bezprostředně po utkání. "Hlavní ale je, že jsme vyhráli. Hráli jsme proti nim v přípravě a kluci říkali, že byli dobří. Proto jsme nechtěli nic podcenit," uvedl osmadvacetiletý útočník, jenž byl vyhlášen nejlepším českým hráčem.

Hemský tentokrát nastoupil s Petrem Průchou a Petrem Koukalem, kteří stejně jako on pocházejí z Pardubic. "Bylo to docela dobré. Já už jsem s klukama hrál v Pardubicích, když byla stávka (v sezoně 2004/05), a užíval jsem si to," pousmál se Hemský, jenž s Průchou a Koukalem nastoupil i díky tomu, že odpočíval Petr Nedvěd.

Nahrávač Hemský dává více gólů

Podle zápisu třetí česká útočná formace se postarala o tři z osmi branek a Hemský si s pěti góly upevnil pozici nejlepšího střelce týmu. V zámoří přitom patří spíše mezi vyhlášené nahrávače. "Tady na turnaji mám ale docela dost střel. Je ale pravda, že mám více gólů než nahrávek, což není moc časté," uvedl Hemský.

Český tým nakonec obsadil v základní části třetí místo a ve čtvrtečním čtvrtfinále se utká s domácími Švédy. "Na tento zápas se čeká celý turnaj. Určitě se všichni těšíme," řekl Hemský. Oba celky se již jednou utkaly a Švédové vyhráli 4:1. "Každý zápas je jiný. Švédsko má ale dobrý tým, hrají kompaktně. Budeme muset hrát dobře do obrany, na protiútoky a cpát se do branky," dodal Hemský.

Na Švédy doporučuje obránce Lukáš Krajíček vyrukovat s jednoduchou hrou. "Budeme muset lépe bránit střední pásmo, snažit se strávit co nejméně času v našem pásmu a jít do brány, tlačit se co nejvíce před jejich gólmana."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články