Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Češi jedou na výhru. Taktizovat před čtvrtfinále nechtějí

Stockholm - Česká hokejová reprezentace má postup do čtvrtfinálových bojů již nyní jistý, dnešní zápas s Německem proto může hráčům pomoct se sebevědomím. Musí ale navázat na kvalitní výkon, který i přes prohru 2:0 předvedli v neděli proti Rusům. Myslí si to komentátor ČT Martin Hosták. Utkání začíná v 16:15, sledovat ho můžete na ČT4 a našem webu.

Česká hokejová reprezentace
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

"Získat dobrou náladu před čtvrtfinále – to je určitě dnešní úkol," tvrdí Hosták, podle kterého by se ještě měla zlepšit kombinace jednotlivých formací a hráči by měli nastřílet nějaké branky. Překážkou by ale paradoxně mohla být předchozí porážka 4:12, kterou Němci utržili od skvěle hrajících Norů. "Určitě nebudou chtít z MS odjet se dvěma podobnými zápasy, určitě se lépe překvapí," očekává od dnešních soupeřů hokejový expert.

Hosták i proto neočekává, že by nyní chtěli Češi taktizovat, aby do osudového utkání získali "hratelnějšího" soupeře. V případě dnešní výhry by totiž v play-off mohli narazit na domácí Švédsko, se kterým nemají dobré zkušenosti, a pokud Němce nepřehrají, utkají se ve čtvrtek s Ruskem. "Nevěřím, že by naše mužstvo spekulovalo, že je lepší hrát proti Rusku. Mně ani nepřijde, že jsou Rusové nějak zvlášť přijatelnější soupeř než Švédové. Jasným cílem tedy bude vyhrát," vysvětlil Martin Hosták.

Hra naší reprezentace se v posledních zápasech znatelně zlepšila, mnozí hráči se potřebovali sehrát a zvyknout si na evropské kluziště. Podle Hostáka tomu odpovídá lepší atmosféra v kabině. "Hráči už si navykli na režim šampionátu, přece jenom základní skupina byla dlouhá. Mužstvo už se stmelilo a myslím, že si to tu užívá. Nemám proto obavy, že by hráči nehráli jako jeden muž," uzavřel komentátor.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články