Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Erat: Nejspíš je tady v Evropě jiný metr

Stockholm – Na úvod třetí třetiny se museli Češi v zápase s Ruskem bránit dvojnásobné přesilovce. Tu sice přežili bez újmy, jenže tři vteřiny po návratu potrestaného Martina Erata zvýšil na 2:0 Jevgenij Malkin. Obránce Lukáš Krajíček, který poslal národní tým nedovoleným bráněním do tří, bral vinu na sebe. Erat se ale na sudí Larse Brüggemanna z Německa a Dannyho Kurmana ze Švýcarska zlobil.

"Nechápu, co ti rozhodčí pískají. Na jednu stranu pískají tak, na druhou jinak. Bohužel nás vyloučili do tří, dostali jsme blbý gól na 0:2, a tím se zápas rozhodl," řekl Erat. "Oba ty zákroky byly takové, že jsem snad v životě neviděl, aby se pískly. Nejspíš je to tady v Evropě jiný metr. Dostali jsme z toho gól a to se nesmí stávat."

Na rozdíl od útočníka Nashvillu Krajíček své vyloučení bral, nelíbily se mu však jiné verdikty rozhodčích. "Beru zodpovědnost na sebe. Možná to bylo zbytečné před tou bránou, ale oni udělali taky spoustu faulů v našich přesilovkách a nepískli jim to," řekl Krajíček.

Český tým musel dohánět ztrátu po inkasované brance po chybě v defenzivě už ve 24. sekundě. "Začátky bychom měli mít lepší, i když jsme pak měli spoustu času. Samozřejmě nemuselo přijít to moje vyloučení. Ale když nedáme gól, tak asi těžko vyhrajeme," uvedl Krajíček.

Český tým dokázal jako první Rusy na turnaji přestřílet, ale efekt to nemělo. "Asi chyběl větší tlak do brány. Bylo hodně střel z dálky a od mantinelu. Těžko jsme se prosazovali do vyložených šancí. Moc jich nebylo, trefili jsme břevno, ale hráli jsme výborný zápas," řekl Krajíček.

Hvězdu sborné Jevgenije Malkina Češi pečlivě bránili, nejproduktivnější hráč turnaje ale stejně udeřil. V šestém zápase si vylepšil bilanci na sedm tref a šest asistencí. "Velcí hráči dávají velké góly. Ale my jsme je do vyložených šancí nějak extra nepouštěli, takže myslím, že jsme udělali dobrou práci. Bohužel jsme nedali góly," dodal Krajíček.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články