Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Hadamczik: Ostudu jsme neudělali

Stockholm – Čeští hokejisté nestačili na hvězdný tým Ruska a po gólech Pěrežogina a Malkina podlehli Sborné 2:0. Přesto Češi předvedli jeden z nejlepších výkonů na letošním mistrovství světa. Rusy po většinu zápasu přehrávali a vytvářeli si šance, branku ale vstřelit nedokázali.

Alois Hadamczik
zdroj: ČT24

"Ostudu jsme neudělali, ale když prohrajete, tak nemůžete být spokojený. Samozřejmě ten herní projev mužstva a nasazení byly velmi dobré, ale když nedáte gól, tak je to špatné," je si vědom hlavní trenér Alois Hadamczik.

Především s obrannou hrou mužstva byl spokojen i kapitán Tomáš Plekanec. "Nebylo to špatné. Chtěl bych hlavně vyzvednout hru obránců. Blaťák s Nakládalem hráli výborně na Malkina - tvrdě. Vyhráli spoustu soubojů s ním, takže to bylo pro nás útočníky jednodušší," chválil kolegy Plekanec.

I Hadamczik nalezl v zápase proti Rusku řadu pozitiv a nezastíral, že by byl rád, kdyby výkonnost českého týmu nadále vzrůstala. "Herní projev byl dobrý. Musíme si z toho utkání odnést, že mužstvo se sehrálo, že mužstvo se semklo. Bojuje a hraje dobře," řekl Hadamczik.

Zápas hodně ovlivnil rychlý gól Pěrežogina už z první minuty. Češi ale nesložili zbraně a snažili se vývoj utkání zvrátit. "Ten gól přišel hodně brzo, ale vůbec nás to nedostalo dolů. Mužstvo začalo bruslit a bojovat. Hráli jsme dobře. Chybělo nám jen jedno a to jsou góly," litoval hlavní trenér.

Českým útočníkům s úspěchem čelil gólman Barulin a nedovolil jim vstřelit byť jen jediný gól. "Barulin chytal skvěle. Na ruského brankáře chytal výborně, ale na druhou stranu my jsme ho zase až tolik neprověřili. Měli jsme tam nějaké dobré střely, ale trošičku tomu ještě chybí v útočné třetině. Ale když tohle zlepšíme, tak to bude lepší," věří kapitán týmu Plekanec.

"Teď máme Němce, musíme se soustředit na Němce. Hráči si musí trochu odpočinout a připravit se na utkání s Německem. A pak uvidíme, jakého soupeře dostaneme, a pak udělat všechno pro to, abychom uspěli ve čtvrtfinále," říká Hadamczik.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články