Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Paleček: Dobrý výkon, ale teď pozor na Rusko

Stockholm - Asistent trenéra české hokejové reprezentace Josef Paleček byl potěšen z výkonu mužstva nad výběrem Itálie. Mančaft si pod jeho vedením připsal díky výhře 6:0 další body, na hřiště se navíc dostali všichni, kdo jsou na soupisce. Češi se rázem začnou připravovat na nedělní utkání s Ruskem. "Bude to těžký soupeř," varuje předem.

Česko - Itálie
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

"Věděli jsme, že italský tým je slabší nebo v čem je nebezpečný. Potvrdilo se a jsem tomu rád, že naše mužstvo utkání nepodcenilo a chtělo ho odehrát dobře, protože ty dvě předchozí se nám moc nepovedla," řekl Paleček pro Českou televizi.

Podle něj byla pro reprezentaci velkou vzpruhou přítomnost Martina Erata. Ten se měl podle vize kouče Aloise Hadamczika zapojit až do nedělního utkání s Ruskem, nakonec naskočil na led už dnes. "Erat přinesl zkušenost, dravost, mělo to tah na bránu, od prvního buly byla mezi útočníky dobrá spolupráce," uvedl. "Martin si bude na větší hřiště zvykat, výkon bude ještě lepší než dneska."

Erat je prý rád, že má zápas proti Itálii za sebou a konečně se může po dlouhém cestování vyspat. Na Tomáše Plekance a Milana Michálka v lajně si musí zvyknout. "Uvidíme, jak to půjde dál," řekl. Jak se připravit na Rusy? Eratův návod je jednoduchý: "Je to šedesát minut hokeje a může se stát cokoliv."

S dnešním výkonem je ale jinak spokojený. "Soupeř hrál výborně 25 minut a pak jsme hráli lepší hokej my. Byly pasáže, kde jsme chvilku zaostávali, ale vyhráli jsme 6:0, a to je důležité," podotkl.

Paleček varuje, že přijdou daleko těžší a hlavně důležitější utkání, na které se Češi musí přichystat. První na řadě je zmíněné Rusko. "Zítra nemáme herní den, připravujeme se, máme trénink a zaměříme se v něm na věci, které budeme chtít v utkání použít," přiblížil.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články