Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Hokejisté ve volném dnu pouštějí hokej z hlavy

Stockholm - První volnější den měli na mistrovství světa ve Stockholmu čeští hokejisté a trávili jej odpočinkem. Trenéři se věnovali přípravě na další soupeře na turnaji. Po ranním dobrovolném tréninku, který vedl asistent Josef Paleček, měl tým na videu rozbor duelu s Norskem, který Češi včera vyhráli 4:3 až po samostatných nájezdech. "Budeme řešit, co bychom mohli změnit. Večer možná zajdeme na chvíli na večeři," uvedl kouč.

Čeští brankáři Jakub Štěpánek a Petr Mrázek
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Trenér Alois Hadamczik oslavil narození už čtvrtého vnoučete. Syn jeho dcery Nikol a manžela Michala Barinky, bývalého hokejového reprezentanta, přišel na svět v pondělí. "Mám velkou radost. Sedli jsme si večer na hotelu a dali si přípitek," řekl novinářům Hadamczik. "Přišly mi fotky, komunikoval jsem s Michalem (Barinkou) i s dcerou. Jen mi trošku kazilo den to, že jsme nevyhráli s Norskem za tři body," prohlásil kouč.

Volnější program hráči vítají. Do dějiště turnaje se přesunuli ve čtvrtek a od pátku do pondělka odehráli tři duely s Dánskem, Švédskem a Norskem. Nyní je čeká další vystoupení na turnaji až ve čtvrtek večer s Lotyšskem. "Ty dva dny volna si užiju. Trošku zregenerujeme," prohlásil obránce Jakub Nakládal. Další program bude opět náročný - hned v pátek duel s Itálií, v neděli souboj s Ruskem a v úterý poslední utkání základní skupiny s Německem.

Hokej chtějí hráči na chvilku vypustit z hlavy. "Je to důležité. Je to každému nepříjemné, obzvlášť nám hráčům, když víme, že to na ledě není ono a je to nějaké utrápené. Prospěje nám odreagování," doplnil Nakládal, nováček na mistrovství světa.

Útočník David Krejčí plánoval spíše odpočinek na pokoji. S Michaelem Frolíkem hodlali pokračovat v počítačových hrách. "Většinou hrajeme fotbal FIFU," uvedl Krejčí, ale nechtěl říci, jaké je skóre. "Já vám řeknu něco a Frolda zase něco jiného. Ale je to vyrovnané," usmívala se opora Bostonu. Gólmani Jakub Štěpánek s Petrem Mrázkem se chystali vyjít si dnes, stejně jako další brankář Jakub Kovář se svým bratrem Janem. "Pak si nějakou tu hru ještě dáme," popsal další plány pro volný program Mrázek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články