Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Rusové porazili na MS Norsko 4:2

Stockholm - Hokejisté Ruska vyhráli i druhé utkání na mistrovství světa, v základní skupině B porazili Norsko 4:2. Dvěma asistencemi se na jejich výhře podílel Jevgenij Malkin, který je tak aktuálně s pěti kanadskými body nejproduktivnějším hráčem turnaje. 

Ruští hokejisté
zdroj: ISIFA

Sborná byla od začátku aktivnější, skóre však otevřela až ve druhé třetině. Ve 27. minutě překonal brankáře Voldena tvrdou střelou v přesilové hře Dacjuk. I k druhé brance pomohlo Rusku vyloučení soupeře, trest Thoresena předčasně ukončil obránce Denisov.

Norové ale ve dvojnásobné početní výhodě snížili a následně se jim podařilo v pokračující přesilovce překonat gólmana Varlamova podruhé. Rozhodčí však branku Skrödera chybně neuznali. Vztek Seveřanů navíc následně podpořil Kuljomin, který o minutu později zvýšil na 3:1 pro Rusko.

Pondělní soupeř české reprezentace na MS ale následně emoce zklidnil a podařilo se mu opět snížit, ve 36. minutě potrestal faul Medvěděva Holtet. Hned po 40 sekundách třetí třetiny však získal ruskému týmu dvoubrankové vedení zpět aktivně hrající Pěrežogin a přiblížil sbornou k očekávanému zisku tří bodů.

Rusové následně mohli své vedení zvýšit, ani jednu z řady šancí ale nevyužili. Podobně si vedli i Norové, Holös trefil jen tyč. Další gól ale již nepadl, Rusko tak má na svém kontě šest bodů a Norsko na premiérový bod čeká.

Rusko - Norsko 4:2 (0:0, 3:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 22. Dacjuk, 28. Denisov (Medvěděv, Kuzněcov), 33. Kuljomin (Malkin), 41. Pěrežogin (Malkin) - 31. Ask (Holös, Thoresen), 36. Holtet (Skröder, Holös). Rozhodčí: Kurmann (Švýc.), Patafie - Morrison (oba USA), Arm (Švýc.). Vyloučení: 4:5. Využití: 2:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články