Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Švýcaři si připsali snadnou výhru nad Kazachstánem 5:1

Helsinky - Hokejisté Švýcarska vykročili úspěšně do mistrovství světa, v základní skupině v Helsinkách porazili Kazachstán přesvědčivě 5:1. Po dvou gólech vstřelili v dresu vítězů útočník Ivo Rüthemann a zadák Mark Streit, oba si navíc připsali i asistenci. Třikrát udeřili Švýcaři v přesilových hrách.

Hokejisté Švýcarska
zdroj: ČTK/AP

Favorizovaní Švýcaři byli po celý zápas lepším týmem, a byť musel jako první z gólmanů naplno ukázat své umění Berra při Poliščukově šanci, chvilku nato otevřel v 10. minutě Rüthemann skóre. Krátce poté hráli Švýcaři přesilovku a v ní načal své povedené vystoupení rovněž kapitán Streit. Oba góly dělilo jen 76 vteřin. Další možnosti ještě nevyužili po přečíslení Wick a při dorážce Moser.

Kazachstán vrátil do hry v úvodu druhé třetiny Savčenko, jenže Švýcaři hráli hned vzápětí v pěti proti třem a obránce newyorských Islanders Streit vrátil svému týmu dvoubrankový náskok.

Ve 33. minutě pykali za prohřešky proti pravidlům Kazaši znovu, když Rüthemann snadno srovnal střelecký účet se Streitem. Definitivně pak rozhodl o osudu zápasu v 37. minutě Du Bois.

Ve třetí části nahradil Kolesnika v brance Kazachstánu Ivanov a i proto, že si při všech 14 střelách Švýcarů mezi tyče vedl bezchybně, se stav 5:1 již nezměnil.

Švýcarsko - Kazachstán 5:1 (2:0, 3:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Rüthemann (Hollenstein), 12. Streit (Wick, Blindenbacher), 25. Streit (Blindenbacher), 33. Rüthemann (Hollenstein, Streit), 37. Du Bois (Rüthemann, Bieber) - 22. Savčenko (Starčenko). Rozhodčí: Brüggeman (Něm.), Johansson (Švéd.) - Kilian (Nor.), Schrader (Něm.). Vyloučení: 4:7. Využití: 3:0. Diváci: 7 221.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články